Ankara Gezi Parkı davasında tüm sanıklara 'örgüt üyeliği'nden beraat


Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara'daki Gezi Parkı olaylarına katılan 26 kişi hakkında açılan davada kararını açıkladı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm sanıkların 'terör örgütü propagandasını yapma ve terör örgütüne üye olma' suçlarından beraatlarına karar verdi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Savcı, Ahmet Gökay Aktaş, daha önce vermiş olduğu mütalaayı tekrar ettiğini söyledi. Sanık avukatlarının beyanlarının ardından Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm sanıkların terör örgütü propagandasını yapma ve terör örgütüne üye olma suçundan beraatlarına karar verdi. Mahkeme, sanıklardan 24'ünü ise 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırılık', 'toplantı ve gösteri yürüyüşlerine taşla ya da silahla katılma', 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından 3'er bin ile 6'şar bin lira arasında adli para cezasına çarptırdı.

Ankara'daki Gezi Parkı olaylarına katılan 26 kişi hakkında görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, mala zarar verme, silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından dava açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Gezi Parkı davasında tüm sanıklara 'örgüt üyeliği'nden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER