Anne katili kızın akli dengesinin yerinde olup olmadığı belirlenecek


Kayseri'de annesi Durdu T.'yi (58) 5 yerinden bıçaklayarak ölümüne neden olmak suçundan yargılanan Şengül T.'nin (25) akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için hastaneden rapor alınmasına karar verildi.

Kayseri'nin Tomarza ilçesi Güzelsu Mahallesi'nde 9 Ocak 2016 tarihinde meydana gelen olayda, Şengül T. (25), annesi Durdu T. (58) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine genç kız, annesini 5 yerinden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan anne hayatını kaybetti. Komşularının ihbarı üzerine yakalanan Şengül T. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Olayın ilk duruşması bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şengül T., bulunduğu Nevşehir Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) duruşmada hazır edildi. 'Kasten öldürme ve nitelikli şekilde öldürme' suçundan savunma yapan T., cinayeti itiraf etti. Olay günü annesinin kendisine sopayla vurduğunu belirten T., "Çok sinirlendim. Elime aldığım bıçakla annemi sırtından 2 defa bıçakladım. Kaçarak evden çıktı. Ben de arkasından gittim. Yakaladığım yerde 3 yerinden daha bıçakladım. Annem yere yığılınca eve döndüm. Çok pişmanım." dedi.

Yapılan değerlendirme sonunda mahkeme heyeti, sanık Şengül T.'yi, cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için hastaneye sevk edilmesine ve rapor aldırılmasına karar verdi. Duruşma 14 Nisan'a ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Anne katili kızın akli dengesinin yerinde olup olmadığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER