Afgan uyruklu kaçakları taşıyan tekne battı: 1 çocuk öldü


Ege Denizi'nde Afgan uyruklu kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu bir çocuk boğularak öldü, 4 kişi yaralandı. 54 kişi ise kurtarıldı.

Avrupa ülkelerine geçme hayaliyle yola çıkan kaçaklar, Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Sultaniçi bölgesinden kiraladıkları tekne ile sabahın erken saatlerinde denize açıldı.

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan Afgan kaçakları taşıyan tekne, kıyıdan yaklaşık 3 mil açıkta su almaya başladı.

Olayın ihbar edilmesi üzerinde bölgede bulunan sahil güvenliğe ait bir bot hemen denize açıldı. Kısa süre içerisinde şahısların bulunduğu bölgeye ulaşan ekipler, 3 yaşındaki bir çocuğun cesedini buldu. Ölen çocukla birlikte 4'ü yaralı olmak üzere toplam 58 kişi donmak üzereyken kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Kıyıda hazır bekletilen ambulanslara alınan şahıslar, sağlık merkezlerine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Bu arada sahil güvenliğe ait bir bot başka kişilerin olup olmadığını kontrol etmek amacıyla yeniden denize açıldı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Sultaniçi sahilinden yaklaşık 3-4 mil açıkta teknenin battığını söyledi. Bu bölgede görev yapan sahil güvenlik botunun ihbar üzerine olay yerine hareket ettiğini belirten Tanç, "Afgan vatandaşlarını alıyorlar. Maalesef, 3 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir bebek ölüyor. 4 kişi de şu an tedavi altında. Hayati tehlikesi olan bir kişi yok. Hepsi şu anda sağlık merkezinde tedavi ediliyor. İhtiyaçları karşılanıyor. Isıtılıyorlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Afgan uyruklu kaçakları taşıyan tekne battı: 1 çocuk öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER