Antalya Büyükşehir'de personel sürgünleri devam ediyor


Antalya Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılını işten çıkarma, sürgün ve insan hakları ihlalleriyle geçirdiğini söyledi. Karakurt, benzer olayların yeni yılda da devam ettiğini ifade etti.

Yazılı açıklama yapan Karakurt, sözleşmeli memur olarak çalışan ziraat mühendisi Seda Özel'in 4 ay önce doğum yaptığı için 'yetersiz' bulunarak işine son verildiğini, daha önce Manavgat ve Gazipaşa'ya sürgüne gönderilen ve mahkeme kararı ile geri dönen ASAT temsilcileri mühendis Mustafa Yıldırım'ın bugün itibarı ile Kaş ilçesine 'sürekli' olarak görevlendirmesinin yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nin 120 taşeron işçiyi 'etkisiz' hale getirdiğini ifade eden Tüm Bel-Sen Şube Başkanı, ASAT'ta ise 3 memurun il dışına çıkarıldığını, edindikleri bilgiye göre de personele yönelik 'operasyonların' devam edeceğini dile getirdi.

Büyükşehir ve ASAT'ta, şehir dışına toplu göçlerin başladığını ifade eden İlhan Karakurt, yazılı açıklamasını şöyle tamamladı: "Antalya Büyükşehir Belediyesinde insan olmaktan, memur olmaktan, anne-baba olmaktan doğan tüm haklarımız yöneticiler tarafından ayaklar altına alınıyor. Büyükşehir personeli yöneticilerin kanun, yasa, hak- hukuk tanımaz uygulamaları ile işgal altında tutulmakta. Kendilerinin çıkardıkları kanunları bile yok sayan keyfi uygulamalarla 'kamu hizmetinin' yerine getirilemeyeceği açıktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir'de personel sürgünleri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER