Antalya'da 679 kişiye bir yatak düşüyor


CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, yoğun göç alan Antalya'da kamu hastanelerinde kişi başı yatak sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Antalya nüfusuna bakıldığında 676 kişiye 1 yatak düştüğü bilgisini veren CHP Antalya Milletvekili Kara, "500 bin nüfusa sahip Kepez ilçesine bir kamu hastanesi olmaması üzüntü verici bir durum. Her yıl 4 milyonun üzerinde turisti ağırlayan ve 250 bin nüfusa sahip Manavgat'ta 200 yatağa sahip kamu hastanesi, halkın sağlık hizmetleri vermede zorlanıyor. 679 kişiye bir yatak düşmesi çok yüksek bir rakam." dedi.

Vatandaşa etkin ve hızlı hizmet vermenin yolunun yerinde hizmet vermeyi güçlü hale getirmekle mümkün olacağını belirten Kara, halkın yerinde sağlık hizmetleri alabilmesi için Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı'na Sağlık Bakanlığı'nın acilen kamu hastanesi yapması gerektiğini kaydetti. 13 yıllık AK Parti iktidarında sağlık hizmetlerinin daha paralı hale geldiğini savunan Kara, sağlıkta 'taşeron' zihniyetiyle vatandaşa etkin, yerinde ve hızlı hizmet vermenin zor olduğunun altını çizdi.

CHP'li vekil, Sağlık Bakanlığı'nın Aksu, Döşemealtı, Konyaaltı ve Kepez'e kamu hastanesi yapma yerine 'Göçerler'e bin 500 yataklı şehir hastanesi yapacağız' söylemlerinin hayata geçirilmesi halinde kangren olmuş sağlık sorunları çözülmesine neşter vurmada yetersiz olacağını savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'da 679 kişiye bir yatak düşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER