Arsa şikayetiyle başlayan soruşturmada 9 tutuklama

Arsa şikayetiyle başlayan soruşturmada 9 tutuklama

Sivas'ta iş adamı, esnaf ve eğitimcilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 17 kişiden 9'u tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 gün önce Sivas başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Erzincan'da iş adamı, esnaf ve eğitimcilere yönelik operasyon düzenlenmiş ve bazı eğitim kurumlarında da arama yapılmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri tamamlanan 17 kişi adliyeye sevk edilmişti.

Gözaltı kararı bulunan 13 kişi ile birlikte 4 kişinin daha eklenmesiyle birlikte toplam 17 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nde başlayan davada ifadeleri alma ve dosyaları inceleme işlemleri sabaha karşı tamamlandı. Hakim 17 şüphelinin 9'unu tutuklarken 2 kişiye adli kontrol şartı, 6'sına ise yurt dışına çıkış yasağı getirerek serbest bıraktı.

Bir kişinin 8 yıl önce gerçekleşen bir arsa satışı ile ilgili şikâyeti üzerine başlayan soruşturmanın, okul yerine yurt yapılması ve başka bir yerde geçen yıl satışı gerçekleşen bir arsa ile ilgili olduğu belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Arsa şikayetiyle başlayan soruşturmada 9 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER