Avrasya Ekonomik Birliği, İsrail ile serbest bölge kuracak

Avrasya Ekonomik Birliği, İsrail ile serbest bölge kuracak

Kazakistan'ın Baravoy kentinde toplanan Yüksek Avrasya Ekonomik Birliği(AEB) Konseyi , İsrail ile serbest ticaret bölgesi kurulmasına karar verdi.
Kırgızistan ve Ermenistan'ın tam üyeliğe geçmesiyle ekonomik coğrafyasını genişletmek isteyen AEB, ilk açılımını İsrail ile yapacak. Baravoy kentinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belerus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan katıldı.
Toplantıda liderler birliği ticaret alanının genişletmesi ve statüsünün güçlendirilmesi adına yeni üyeler ve yeni işbirliklerini değerlendiren liderler, Dünya Ticaret Örgütü'ne üye olan Kazakistan'ın durumunu ele aldı.
2015-2016 AEB faaliyet raporunun onaylandığı toplantıda İsrail ile serbest ticaret bölgesi kurulması için görüşmelerin başlatılması kararı alındı.

Liderler ayrıca birliğin içerisinde ortak pazarın kurulmasının serbestleştirilmesi , AEB organlarının dış denetimine açılmasını ve birliğe yeni üye alımı ve üyeliğin sona erdirilmesi prosedürleri kabul edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Avrasya Ekonomik Birliği, İsrail ile serbest bölge kuracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER