Avrupa İnovasyon Başkenti adayları belli oldu


Avrupa Komisyonu'nun belirlediği "Avrupa İnovasyon Başkenti"ne aday 9 şehir belli oldu. Adaylar arasında Birleşik Krallık, iki kentiyle dikkat çeken ülkeler arasında bulunuyor.

Avrupa Komisyonu İnovasyon Birliği'nin 2016 yılı için belirlediği "Avrupa İnovasyon Başkenti"ne aday 9 ülke açıklandı. Birleşik Krallık'tan Oxford ve Glasgow kentleri 2 adayıyla listede dikkat çeken ülkeler arasında. Bağımsız uzmanlardan oluşan üst düzey bir jürinin belirlediği adaylar arasında ayrıca Almanya'nın başkenti Berlin, İtalya'dan Milano ve Torino, Hollanda'dan Amsterdam ve Eindhoven, Fransa'nın başkenti Paris ve Avusturya'nın başkenti Viyana da bulunuyor. 36 başvuru arasından değerlendirilerek belirlenen adaylardan bu yılın Avrupa İnovasyon Başkenti'ne layık bulunacak şehir Nisan ayında açıklanacak. Ayrıca belirlenecek şehire Avrupa Komisyonu tarafından 950 bin Euro değerinde hibe verilecek.

İlki 2014 yılında seçilen Avrupa İnovasyon Başkenti olarak "vatandaşlara yeni teknolojileri tanıtarak kente yakınlaştırmak" adlı projesiyle İspanya'nın başkenti Barcelona seçilmişti.

Avrupa Komisyonu'nun başlattığı yarışmada, ülkelerin ekonomik, sosyal ve iş rekabeti açısından yenilikçi girişimleri değerlendirilerek, kentlerin daha yaşanabilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Proje başvurularından ise en iyisi seçilerek, verilen hibe ile yenilikçi projeler hayata geçiriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa İnovasyon Başkenti adayları belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER