Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri: Göz korkutma amaçlı girişim son bulmalı


Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, İpek-Koza grubuna yapılan polis baskınlarından derin endişe duyduğunu açıkladı.

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi bünyesinde insan hakları ihlallerini inceleyen Nils Muiznieks Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Türk polisinin bazı haber merkezlerine yaptığı baskınlardan ve VICE için çalışan iki gazetecinin tutuklanmasından dolayı büyük endişe duyuyorum. Göz korkutma amaçlı bu girişimler artık son bulmalı ve Türk yetkililer basına daha geniş özgürlükler sunmak için kararlı adımlar atmalı."

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri 17 Aralık'ta Zaman ve Samanyolu gruplarına yönelik polis baskınlarından sonra şu ifadeleri kullanmıştı: "Özgür basını susturmaya yönelik hiçbir müdahale de hiçbir şekilde kabul edilemez. Özgür basın aynı zamanda bağımsız seçimler, ifade ve toplanma özgürlüğü için temel öneme sahiptir. Bırakın toplu tutuklamaları tek bir gazetecinin dahi tutuklanması kabul edilemez. Bu çok büyük bir gerilemedir. Bu gerçekleri Türk hükümeti yetkililerine anlatmaya çalışacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri: Göz korkutma amaçlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER