Büyükanıt'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili çarpıcı çıkış

Balyoz ve Ergenekon davalarında birçok sanığın avukatlığını yapan Celal Ülgen, Aksiyon dergisine önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükanıt'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili çarpıcı çıkış

Ergenekon davasından 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına, yargı bağımsızlığından derin devlete kadar birçok konuda çarpıcı cevaplar veren Ülgen, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesine de temas etti.

Ülgen, "Büyükanıt'ın 27 Nisan e-muhtırası ile ilgili yıllar sonra ifadeye çağrılmasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine şu değerlendirmede bulundu: "Orada iki ihtimal görüyorum. Birincisi, Dolmabahçe mutabakatı bozuldu. İkincisi, mutabakatı tarafların dışında bir güç deşifre etmek istiyor. Büyükanıt 'E-muhtırayı ben yazdım' demesine rağmen o zamanki başbakan Erdoğan, ısrarla '27 Nisan bir e-muhtıra değil' demişti. E-muhtıra sebebiyle ifadeye çağırma durumu varsa önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerle karşı karşıya olacağız demek."

Celal Ülgen, bahsettiği 'güç' hakkında ise, "Ulusalcı gibi gösterip aslında Amerikancı bir yapı taşıyan bir derin devlet var Türkiye'de. Bir dönem buna kontrgerilla deniyordu. Amerikan çıkarlarını koruyan ve kollayan, ama ulusalcı gibi görünen bir derin devlet var." ifadelerini kullandı.


Röportajın tamamını bu haftaki Aksiyon'da bulabilirsiniz
<< Önceki Haber Büyükanıt'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER