Avustralyalı annelerin yarısı iki aydan fazla bebek emzirmiyor


Avustralyalı annelerin yaklaşık yarısı bebeklerini iki aydan daha fazla emzirmiyor. Bunun sebebi olarak, annelerin babalardan yeterince destek almaması, emzirmek yerine emzik kullanılması ve anne adaylarının aşırı şişman olması gösteriliyor. Dünya Sağlık Örgütü, annelerin bebeklerini minimum 6 ay boyunca emzirmelerini özellikle tavsiye ediyor.

Tasmania Üniversitesi tarafından 22 bin Avustralyalı anne üzerinden yapılan bir araştırmada, Avustralyalı annelerin yüzde 96'sının bebeklerini doğum sonrasında emzirdikleri ortaya çıktı. Ancak bu annelerin yaklaşık yarısı iki ay sonra çeşitli sebeplerden bebeklerini emzirmeyi bırakıyor.

Araştırmayı yürüten Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Jennifer Ayton, annelerin emzirmeyi bırakmasının 3 temel sebebi olduğunu belirterek, "Emzirmeyi bırakmada en önemli neden babanın yeterince destek olmaması. Babalar çocuklarının nasıl beslendiğiyle pek ilgilenmiyorlar. İkincisi ise bebeklerde emzik kullanımı. Acıkan bebeğe emzik veriliyor. Son sebep ise annelerin aşırı kilolu olması. Bu sorunlar her zaman emzirmenin
sona ermesine sebep olmuyor. Ancak emzirmenin sona ermesine sebep olan temel riskleri oluşturuyor." dedi.

Araştırmanın amacının birilerini suçlamak olmadığının altını çizen, Ayton, "Amacımız işbirliği içinde, uzun dönemde anne sütüyle beslenme oranlarını arttırmak. Bu arada annelerin bebeklerini emzirmeye devam etmeleri hususunda babaların bu kadar etkili olduklarını görmek bizim için çok şaşırtıcı bir sonuç oldu." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Avustralyalı annelerin yarısı iki aydan fazla bebek emzirmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER