Avustralyalı vekil: Burç Koleji, bölgemizdeki en renkli okul


Uzun yıllardan bu yana Avustralya'nın Adelaide şehrinde başarılı çalışmalarıyla bilenen ve McYESS Vakfı çatısındaki Burç Eğitim Kurumları, eğitim kampüslerine 13 derslikten oluşan yeni bir okul daha kazandırdı. İşçi Partili Federal Milletvekili Nick Champion okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kendi seçim bölgemde olduğu için Burç Koleji'ni yakından takip ediyorum. Bu okul çok başarılı ve bölgemdeki en renkli okul." dedi.

İlkokul binasının açılış törenine Güney Avustralya Eyalet Senatörü Sean Edwards, Federal İşçi Partisi Wakefield Milletvekili Nick Champion, Çokkültürlülük Komisyonu Başkanı Grace Portolesi, McYESS Vakfı Direktorü Hüseyin Yiğit, okul idarecileri, öğretmen ve velilerin yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Burç Eğitim Kurumları'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Murat Sevil, programa katılan misafirlere teşekkür etti. Bundan beş yıl önce kurulan ve 25 öğrenciyle eğitime başlayan Burç Koleji'nin, zor şartlar içinden geçerek bugünlere geldiğini aktaran Sevil, şu anda iki ayrı kampüste 300 öğrenciye ulaştıklarını belirtti. Sevil şöyle devam etti: "İlk yıllarda, gerek kampüs binasının yetersizliği gerekse teknik altyapıdan dolayı zor şartlardan geçerek, bugün büyük bir kampüse sahip hale geldik. 2010 yılında sadece iki eski binadan oluşan Elizabeth kampüsümüz, bugün kapalı spor salonu, yeni binaları ve teknolojik alt yapısıyla eğitim ve öğretime ihtiyaç veren modern bir eğitim kampüsüne dönüştü." dedi.

EDWARDS: OKULLARDAKİ FEDAKARLIKLARLA OLAĞANÜSTÜ BAŞARILAR ELDE EDİLECEK

Açılış töreninde konuşan Güney Avustralya Eyalet Senatörü Sean Edwards da eğitim ve öğretimin topluma sağladığı katkıya vurgu yaptı. Edwards, modern binaların ve teknoloji altyapılarının eğitimde önemli rol oynadığını; ancak, aslolanın ise modern teknolojiyi en güzel şekilde kullanan insan faktörü olduğunu belirtti. Senatör Edwards, alanında uzman, fedakar ve şefkatli öğretmenlerin güzel imkanlar ve teknoloji ile birleştiği zaman olağanüstü başarılar elde edeceğini söyledi. Edwards, söz konusu fedakarlığın Burç Eğitim kurumlarında mevcut olduğuna dikkati çekti.

"KOLEJLERDE 40'A YAKIN FARKLI KÜLTÜRDEN ÖĞRENCİ OKUYOR"

İşçi Partisi Wakefield Federal Milletvekili Nick Champion ise Burç Eğitim Kurumları'nın çalışmalarından övgüyle söz etti. Federal Milletvekili Champion, kendi seçim bölgesinde bulunan Burç Koleji'ni yakından takip etme imkanı bulduğunu, çalışmalarını takdirle izlediğini kaydetti.

Açılış törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Nick Champion şöyle konuştu: "Uzun yıllardır Burç Koleji'ni yakından takip ediyorum. Kendi seçim bölgemdeki en renkli okul. Okul bugün geldiği nokta itibariyle çok başarılı bir eğitim kurumu olmuştur." dedi.

Burç Koleji'nin 40'a yakın farklı kültürden öğrenciye sahip olduğuna dikkat çeken Çokkültürlülük Komisyonu Başkanı Grace Portolesi de, okulun Avustralya'nın çokkültürlülüğünü kucaklayarak, eyalete büyük katkı yaptığını ifade etti.

Burç Koleji'nin bağlı olduğu McYESS Vakfı'nın yöneticileriyle yaptığı görüşmede kendisine verilen bilgilerin ve okulun gelişim grafiğinin kendisini çok etkilediğini söyleyen Portolesi, "Görevimde bulunduğum sürede Burç Koleji ile çalışmaktan memnuniyet duyacağım." dedi. Tören, öğrencilerin gösterilerinin ardından yeni yapılan binanın gezilmesi ve sunulan ikramların ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralyalı vekil: Burç Koleji, bölgemizdeki en renkli okul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER