Aydın Tabip Odası: Şehir hastanesi en az bin yataklı olmalı


Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, ilde hastane ve yatak sıkıntısının kriz boyutunu aştığını iddia etti. Yapılması planlanan 800 yataklı şehir hastanesinin de bunu çözmeyeceğini savunan Aydın, Şevketiye Mahallesi'nde planlanan şehir hastanesinin yatak sayısının en az bin olması gerektiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın Aydın'a yapacağı 800 yataklı şehir hastanesi için imar değişikliği, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edilmişti.

Oda Başkanı Aydın, şehirdeki halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin ve sağlık sonuçlarının, Türkiye ortalamasından daha kötü olduğunu öne sürerek, "Bunun nedeni ise Aydın ilinin sağlık altyapısının, Türkiye ortalamasına göre daha kötü durumda olmasıdır. Aydın'da 10 bin kişiye düşen hasta yatağı sayısı, hekim sayısı, hemşire sayısı, 112 istasyonu başına düşen nüfus, 112 ambulans başına düşen nüfus bakımından durumu Türkiye ortalamasından kötüdür. Kamu Hastaneleri Birliği uygulamasıyla da Aydın'ın sağlık altyapısı olumlu yönde değişmemiştir." dedi.

İlçelerdeki hastanelerin, son aylarda yüzde 100 yatan hasta doluluk oranı ile hizmet verdiğini ifade eden Metin Aydın, özellikle Efeler'de acil hastalar için yatak bulmanın büyük bir problem haline geldiğini söyledi. Hiçbir zaman hastanelerin yüzde 100 yatak doluluk oranı ile hizmet veremeyeceğini savunan Aydın, "Sağlık hizmeti vermekte ısrar ederse de ciddi halk sağlığı problemleri olur. Mevcut sağlık hizmet sistemi, Aydın ili adına sürdürülemez bir hal almıştır. Aydın'daki hastanelerde ve acillerde yaşanan bu olağanüstü durumun cezasını ise sağlık çalışanları ve hastalar hep beraber çekmektedir." ifadelerini kullandı.

Aydın'da sağlıkla ilgili problemlerin, akılcı ve kalıcı yatırımlarla çözülebileceğini belirten Oda Başkanı Aydın, "İlin sağlık altyapısı, tıbbi donanım, sağlık çalışanı eksiklikleri giderilmelidir. Neredeyse 10 yıldır konuşulan şehir hastanesi ihtiyacı acilen giderilmedir. Bu hastanede yatak sayısı da denildiği gibi 800 değil, en az bin olmalıdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Tabip Odası: Şehir hastanesi en az bin yataklı olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER