Aydınlatma direği konulmayan sokağı çoban ateşiyle aydınlatıyorlar

Aydınlatma direği konulmayan sokağı çoban ateşiyle aydınlatıyorlar

Malatya'da gaziler, şehit yakınları ve gazeteciler için TOKİ tarafından inşa edilen konutlarda yaşayan vatandaşlar, aydınlatma direği olmayan sokağı 6 noktada çoban ateşi yakarak aydınlatıyor.

Yeşilyurt ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Karagöz Caddesi'nin bir tarafında ve Rıhtım Sokak'ta aydınlatma direği konulmaması vatandaşları çileden çıkardı. Rıhtım Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, aydınlatma direği olmayan sokakta 6 noktaya çoban ateşi yakarak, insanların güven içinde geçmelerini sağlıyor.

TOKİ 441 isimli sitenin yöneticisi Kadir Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik şirketinin sokağa aydınlatma direği koymadığını, bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşandığını belirtti. Direkler konulmadığı için sokakta asfalt yapılamadığını anlatan Kandemir, gece saatlerinde insanların ışık olmadığı için korkarak geçtiğini ifade etti.

Kandemir, şöyle devam etti: "Burası gaziler, vatanı için şehit olan insanların yakınları ve gazeteciler için inşa edilen konutlar. Burası toplu bir yaşam alanı. Ancak aydınlatma direği konulmuyor. Vatandaşlar buradan akşam saatlerinde korkarak geçiyor. Çocuklar, kadınlar için tehlikeler arz ediyor. Araçlarıyla gelen vatandaşlar da sokağa dönüş noktasını göremiyor. Kazalar yaşanabiliyor. Sesimizi duyurmak için biz 6 -7 noktaya ateş yakıyoruz. Vatandaşın yolunu bulmasına yardımcı oluyoruz. Biz önlemimizi falan aldık. Yangın söndürme tüpleri hazır. İnşallah yetkililer, sesimizi duyar ve sorunumuza bir an önce çözüm bulurlar. Elektrik direği dikilmediği için belediye, buraya asfalt da yapmıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. İnşallah sorunumuz kısa sürede çözülür." CİHAN
<< Önceki Haber Aydınlatma direği konulmayan sokağı çoban ateşiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER