'Ayet ve hadisler neden din derslerinin içinde öğretilmiyor'


CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı Arapça derslerini ilkokul 2. sınıftan itibaren uygulama kararını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu. Usluer, "Halen 4. sınıfta zorunlu, 5., 6., 7., ve 8. sınıflarda hem zorunlu hem seçmeli din eğitimi dersleri verilirken 'ayet ve hadisler' neden bu dersler içinde öğretilmemektedir?" dedi.

Prof. Usluer, Bakan Avcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yazısı üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun 13 Ekim 2015'te aldığı ve 21 Ekim 2015'te yayımladığı karara göre; 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren 2. ve 5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak ilköğretimde (2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 sınıflara) Arapça dersi verilecektir. Arapça dersi öğretim programı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır." ifadesini kullandı.

"Öğretim programında Arapça dersinde verilecek örneklerin kısa ayetler, hadisler ve güzel sözlerden seçileceği belirtilmiştir. İlköğretim Arapça programı ilkokul ve ortaokullarda seçmeli, İmam-Hatip ortaokullarında zorunlu olacaktır.?" diyen Usluer, Bakan Avcı'dan şu soruları cevaplamasını istedi: "İlköğretim 2. Sınıftan itibaren başlayacak Arapça derslerinin amacı yabancı dil mi öğretmektir yoksa din eğitimi mi vermektir? Halen 4. sınıfta zorunlu, 5., 6., 7., ve 8. sınıflarda hem zorunlu hem seçmeli din eğitimi dersleri verilirken 'ayet ve hadisler' neden bu dersler içinde öğretilmemektedir? Asıl amaç din eğitimini 2. sınıfta mı başlatmaktır? Arapça dersinin müfredata girmesi talebi neden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından iletilmiştir? Arapça dersi öğretim programını neden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü hazırlamıştır? Ayet ve hadislerden örneklerle verilecek Arapça derslerini seçmeyen öğrencilerin toplumsal baskıya, dışlanmaya maruz kalmaları muhtemel değil midir?"
CİHAN
<< Önceki Haber 'Ayet ve hadisler neden din derslerinin içinde öğretilmiyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER