Aylan'ın babasından o karikatüre sert tepki

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Aylan Kurdi için “Yaşasaydı tacizci olurdu” karikatürü ile ilgili Sputnik’e konuşan Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi, karikatüre çok üzüldüğünü belirterek, “Gördüğümde ağladım” dedi.

Aylan'ın babasından o karikatüre sert tepki

Ailesiyle birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmeye çalışırken teknenin batması sonucu eşi Zahim Kurdi, oğulları Aylan Kurdi ile Galip Kurdi'yi yitiren Suriyeli mülteci Abdullah Kurdi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Aylan Kurdi için “Yaşasaydı tacizci olurdu” karikatürü ile ilgili Sputnik’e konuştu.

Aylan Kurdi için yapılan karikatüre sert tepki gösteren baba Abdullah Kurdi, “Doğrusunu isterseniz bu karikatür için ağladım. Kendimi çok kötü hissettim” dedi. Charlie Hebdo’dan olumlu şeyler beklediklerini ifade eden baba Kurdi, şunları söyledi:
“Maalesef kötü bir karikatür yaptılar. Bu karikatüre herkes çok üzüldü. Aylan 2 yaşındaki bir çocuk ve öldü. Aylan’a, bana ve aileme Charlie Hebdo’nun saygı göstermesi gerekiyordu ama tam tersi oldu. Bu dergi ölen çocuklara saygı göstermeli. Peygamber Efendimiz'le ilgili saygısız karikatür yayınladılar. Allah üzerine dahi yayınlar yaptılar.  Allah ve Peygamber karşısında benim çocuğuma yapılan küçük bir şeydir.”

<< Önceki Haber Aylan'ın babasından o karikatüre sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER