Ayşe Kulin: Savcılar siyasi iktidara bağlanmış durumda


Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için sürdürülen umut nöbetini öğleden sonra yazar Ayşe Kulin, devraldı. Bu derece demokrasiden uzak kaldığı yılları hatırlamadığını ifade eden Kulin, "Savcılar hür değil, siyasi iktidara bağlanmış durumdalar. Bu şekilde adalet ve hukuk olmaz. Onun için üzgünüm. Hukuk olmadığı zaman, yargı bağımsız olmadığı zaman Anayasa değişimi bir şey ifade etmiyor." dedi.

Cezaevindeki gazeteciler için başlatılan umut nöbetini ünlü yazar Ayşe Kulin, öğretmen olan gelini Ceylin Sarper ile birlikte tuttu. Türkiye'de hukuk ve adaletin tecelli etmesi için umut nöbetini tuttuğunu anlatan Kulin, "Basın ve ifade özgürlüğü için geldik, içerideki arkadaşlarımızın bir an evvel bırakılması için geldik. Biz de herkes gibi demokrasinin olduğu ama her şeyden önce adaletin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Çünkü hangi rejim olursa olsun adalete güvenemediğiniz zaman o ülkeye güneş parlayamıyor maalesef." ifadelerini kullandı.

Savcıların üzerinde siyasi iktidarın baskısı olduğunu vurgulayan Kulin şöyle devam etti: "Bir gazetecinin veya herhangi birinin düşüncelerini yazıyla veya sizle ifade etmesi içeri girmesi için hiçbir ülkede bir neden olmaz. Bu ülkede maalesef oldu. Daha doğuya gittiğimiz zaman orada diktatörlükler var ve oralarda bu olabiliyor. Ama ben hiçbir zaman tam demokrasiyi ülkemde yaşayamadım. Ama bu derecede demokrasiden uzak kaldığım yılları inanın hiç hatırlamıyorum. Artık ne yaparsanız yapın hakkınızda bir takım şeyler hazırlanıyor. İşte gördük askerlere de yapılıyor. Elinde imkanı olan başka birilerini suçlaya biliyor. Savcılar hür değil, siyasi iktidara bağlanmış durumdalar. Bu şekilde adalet ve hukuk olmaz. Onun için üzgünüm. Anayasa değişecek hukuk olmadığı zaman, yargı bağımsız olmadığı zaman Anayasa değişimi bir şey ifade etmiyor. Bir gün düzelecek. Çünkü hiçbir zaman yanlışlık çok uzun bir süre gitmez."

Tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılması için dua ettiğini belirten Kulin, "İçeride oturan arkadaşlarıma sabır diliyorum. Eğer suçluysalar onlar birer fikir suçlusudur. O bakımdan böyle azılı katiller gibi çok sert durumlara duçar olmamaları gerekirdi. Bütün içeride yatan siyasi tutuklular için dua ediyorum. Çünkü artık siyasi tutuklu olmamalı ülkemizde." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ayşe Kulin: Savcılar siyasi iktidara bağlanmış durumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER