Bağımsız aday Kayalar, seçimde 14 partiyi geride bıraktı


Yozgat'ta bağımsız aday olan Lütfullah Kayalar, Türkiye'de bağımsız adaylar ve 14 partiyi aldığı oyla geride bırakmasına karşın milletvekili seçilemedi. Eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Yozgat'ın önemli siyasetçilerinden olan ve daha önce TBMM'de 5 dönem üst üste milletvekilliği ile birlikte Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten Lütfullah Kayalar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde memleketi Yozgat'tan bağımsız aday oldu. 'Yozgat bir tarih yazacak' sloganıyla yola çıkan Kayalar, sandık sonuçlarına göre hemşehrilerinden ciddi bir destek gördü, il genelinde CHP'de dahil 14, Türkiye genelinde ise 3 siyasi parti ile bağımsız adaylardan daha fazla oy aldı. Kayalar, gerçekleştirdiği seçim çalışmalarının ardından 28 bin 664 oy ile tüm oyların yüzde 11.4'ünü toplamasına karşın milletvekili seçilemedi.

Lütfullah Kayalar, seçim sonrasında yayınladığı mesajında, seçmenlere teşekkür ederek sonuçta kazananın Yozgat olmasını istedi. Kayalar, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Yozgat ve Türkiye için çıktığımız yolda, 28 bin 644 hemşehrimizin desteğini aldık. Bu Türkiye genelinde bağımsızlar içinde en yüksek oydur. Tüm zorluklara rağmen, bize bu desteği sağlayan değerli Yozgatlılarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Siyaset bir gönül ve mücadele işidir. Yozgat ve Türkiye genelinde çıktığımız yolda yürüyüşümüze Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bizim bağımsız olarak aldığımız oy seçimlerde kazanmamıza yetmemiştir. Ancak, diliyorum ki; gelecekte kazanan Yozgat olsun. Yaptığımız kampanya döneminde bize destek olan hemşehrilerime, sivil toplum kuruluşlarına, değerli basın camiamıza da çok teşekkür eder, saygılar sunarım."

Yozgat'ta AK Parti 7 Haziranda 142 bin 698 oyunu 157 bin 622'ye çıkartırken, MHP 7 Haziran'da aldığı 67 bin 431 oyunu 30 bin 374'e, CHP ise 7 Haziran'da aldığı 22 bin 581 oyu 17 bin 715'e düşürdü. Kayalar ise bağımsız girdiği seçimde 28 bin 664 oy alırken, oyların çoğunluğu MHP'li seçmenden aldığı yorumu yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bağımsız aday Kayalar, seçimde 14 partiyi geride bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER