Bahçe: Kimse öğretmenlerin anayasal hakkını engelleyemez


Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, 2016 Ocak ayı öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandığında birçok öğretmenin aile birliği ve sağlık mazeretine bağlı olarak yer değiştiremediğini belirtti. Bahçe, "Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı bu dönem il/ilçe emrini uygulamadı." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Osman Bahçe, "Uluslararası sözleşmeler ve Anayasamızla teminat altına alınan aile birliği güvencesi gereği, eşlerin birbirlerinden ayrı kalmaması, ailenin korunması, huzur ve refahı için gerekli tedbirlerin alınması tüm kurumlar için bir yükümlülükken, Milli Eğitim Bakanlığı hizmet puanı yetersizliği ya da alanında boş kontenjan bulunmaması bahanesiyle çok sayıda öğretmeni ve aileyi ayrılığa mahkum etmiştir." sözlerini kaydetti.

652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37. Maddesi 6. Fıkrasında atamalarla ilgili bölümü hatırlatan Bahçe, şöyle devam etti: " 'Öğretmenlerin atamaları Bakanlıkça il/ilçe emrine veya doğrudan eğitim kurumuna yapılır. Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması hâlinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir.' hükmü yer almaktadır. 652 sayılı KHK'de il/ilçe emrine atama hükmü mevcut olmasına ve 2015 yılı Ağustos ayında yapılan iller arası mazeret durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerinde uygulanmasına rağmen bu yer değiştirme döneminde uygulanmaması mağduriyetlere neden olmuştur."

Hiçbir öğretmenin eşinden ve çocuğundan ayrı kalmasın diye Aktif Eğitimciler Sendikası olarak bir yazıyla Bakanlığı uyardıklarını ve bu konuya dikkat çektiklerini belirten Bahçe, "İş işten geçmeden ve hala fırsat varken Milli Eğitim Bakanlığı, bu dönem aile birliği ve sağlık mazeretine bağlı yer değiştiremeyen öğretmenlerimizin mağdur olmamaları için il/ilçe emrine atamalarını gerçekleştirmelidir. Aksi takdirde çok sayıda ailenin ve çocuklarının birbirlerine kavuşamamasının vebali bakanlığın üzerine kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bahçe: Kimse öğretmenlerin anayasal hakkını engelleyemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER