Bakan Soylu'dan taşeron işçi açıklaması


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçiler yasası ve alt işveren yönetmeliği düzenlemesiyle ilgili olarak "tüm bakanlıklarla yapılan değerlendirmeler ve çalışmalar devam etmekte bu konuyla ilgili gerekli değerlendirmeler pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Bakan Süleyman Soylu, Ankara Cer Modern Sanat Merkezi'nde, ILO ve İŞKUR tarafından düzenlenen "Kadın İstihdamı Kısa Belgesel Film Yarışması" ödül törenine katıldı. Tören öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Soylu, taşeron işçiler yasası ve alt işveren yönetmeliğine dair açıklamalarda bulundu. Soylu konuyla ilgili olarak "Önümüzdeki günlerde daha önceden belirttiğimiz ölçüler içinde kamuoyuyla paylaşacağız. İlgili tüm bakanlıklarla yapılan değerlendirmeler ve çalışmalar devam etmekte bu konuyla ilgili gerekli değerlendirmeler pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

ALT İŞVERENLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Alt işveren yönetmeliği ile ilgili Çalışma Bakanlığı olarak bu konuda çaresiz kalmayacaklarını ifade eden Soylu şunları söyledi: "1 Kasım seçimleri öncesinde milletimizle paylaşmış olduğumuz işverenlerle ilgili asıl işçiler, yardımcı işçilerle ilgili yaptığımız değerlendirmeler sonrasında bir takım alt işverenlerin bu konuyla ilgili kendi yanlarında çalışanlara da özellikle bir takım kayırmalar yaptığı tarafımıza değerlendirme ve bilgilendirme olarak gelmektedir. Bu çalışanlardan hangisinin kadroya girip girmeyeceği veya bu tip bir değerlendirme hükümet tarafından ortaya konulduğunda bir fırsat ve imkan tanınması hususunda bazı alt işverenlerin bu tip tavırlar içinde bulunduğu sürekli söylenmektedir. Bu konuyla ilgili olarak Çalışma Bakanlığımızın çaresiz kalmayacağını ifade etmek istiyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Soylu'dan taşeron işçi açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER