Bakanlık, sahte öğretmenleri MEBBİS ile belirleyecek


Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) sahte diplomalı öğretmenleri belirlemek amacıyla il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderdi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'ndeki (MEBBİS) bilgilerinin güncellenmesi istendi.

Daha önceden açıklanan verilere göre, MEB sahte diploma nedeniyle bugüne kadar 76 öğretmeni görevden aldı. Sahte diplomalı öğretmen sayısındaki artış, MEB'i harekete geçirdi. Bakanlık, sahte diplomayı engellemek amacıyla öğretmenlerin öğrenim bilgileri dahil olmak üzere MESBBİS'teki bütün verilerinin güncellenmesi talimatı verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın il ve ilçe müdürlüklerine gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: "Sayın MEBBİS yöneticileri, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'nın 08 Ocak 2016 tarih ve 270748 sayılı gereğince; Bakanlığımız personelinin 'Kişisel Bilgiler Modülü', 'Öğrenim Bilgileri (GEN07007)' ekranında öğrenim bilgilerini kontrol ettiklerini onaylamaları amacıyla onay kutusu eklenmiştir.

İlgili Özlük Birimleri tarafından da öğrenim bilgilerinin kontrol edilebilmesi için, 'e-Personel Modülü', 'Bilgi Girişi', 'Öğrenim Bilgileri (PER02004)' ekranına onay kutusu eklenmiştir.

Ayrıca İl/İlçe Kurum ve Okulların süreci sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 'e-Personel Modülü', 'Durum Raporları', 'Öğrenim Bilgileri Onay/Kontrol Durumu (PER20003)' ekranı eklenmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Bakanlık, sahte öğretmenleri MEBBİS ile belirleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER