Bakanlıktan 'Ağaçları kesenler cezalandırılacak' açıklaması


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 'Cerattepe'deki eylemcilerin cezalandırılacağı' yönünde basın yer alan sözleri ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, bütün eylemcilerin değil, Artvin'de kesilen 4 adet ağacın kesimini gerçekleştirenlerin cezalandırılacağını bildirdi.

Bakanlık, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 'Cerattepe'de eylem yapanların cezalandırılacağı' şeklinde bir ifadesinin olmadığını, orada kaçak ağaç keserek barikat kuran eylemcilerin tespit edilerek cezalandırılacağına dair bir açıklaması olduğunu kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: "Artvin'in Kafkasör tarafı çıkış yolunda Cerattepe'ye uzak bölgede 1 adeti sarıçam ve 3 adeti ladin olmak üzere toplam 4 adet ağacın kesilmiş olduğu tespit edilmiştir. Yolu kapatmak için usulsüz olarak kesilen bu ağaçlar için suç zaptı tanzim edilmiştir. Bakanımız da bu ağaç kesimini gerçekleştiren eylemcilerin tespit edilerek cezalandırılacağını ifade etmiştir. Ancak Bakan'ımızın bu açıklamaları bazı basın kuruluşlarınca çarpıtılmış ve oradaki bütün eylemcilerin cezalandırılacağı şeklinde haberleştirilmiştir. Oradaki eylemcilerin sergiledikleri davranışlar emniyet ve adalet kurumlarının görev ve sorumluluğunda, kaçak ağaç kesimiyle alakalı iş ve işlemler de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görev ve sorumluluğundadır." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER