Bakıma muhtaç insanlara daha fazla söz hakkı


Hamburg'da bakıma muhtaç insanlar için reform düzeyinde bir düzenleme ile günlük hayatın nasıl planlanması konusunda daha fazla söz sahibi olacak.

Hamburg Sağlık ve Tüketicileri Koruma Bakanlığı bir araştırma sonucuna göre bakıma muhtaç ve engellilerin kaldığı mekanlar ile günlük sağlık hizmeti alanların istek ve taleplerini göz önüne alarak yeni bir uygulama başlatıyor. Aynı zamanda tüm ilçelerde aynı hizmetin sunulmasının hedeflendiği ve 1 Nisan tarihi ile uygulamaya konulan düzenlemenin sonuçları internet sayfasından yayınlanarak bakıma muhtaç kişiler ve yakınları bilgilendirilecek.

Düzenleme daha fazla kontrol edilebilir ve şeffaf olmayı amaçlıyor. Bakıma muhtaç insanlar/ hastalar aile etkinlik ve kutlamaları gibi doktor randevuları konusunda da söz sahibi olacak. Hamburg Sağlık ve Tüketicileri Koruma Bakanı Cornelia Prüfer-Strocks Hamburg'da çok sayıda başarılı çalışmalar yapan bakım evleri olduğunu belirterek, "Yeni düzenleme ile bu çalışmalar daha fazla kontrol edilebilir ve şeffaf olacak." dedi.

Prüfer-Storcks, "Bakıma muhtaç insanların günlük hayatını sürdürmesi için mutlaka yardıma ihtiyacı var. Ancak bu düzenleme ile gününün nasıl geçeceğini nasıl şekilleneceğini, ne isteyip neyi istemediği konusunda söz sahibi olacak, karar verecek." dedi. Yeni düzenlemenin bilim çevresinden uzmanlar ve ihtiyaç sahipleri ile birlikte geliştirildiğini ve test sürecinin kontrol edildiğini kaydeden Bakan Prüfer-Storcks, "Bunu yaparken hepsini olmasa da yaşlılar danışma meclisleri, bakım sigortaları (kasaları) ve bakımevlerini ele aldık. Ama bizim her zaman önceliğimiz bakıma muhtaç hastaların çıkarlarını korumak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakıma muhtaç insanlara daha fazla söz hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER