Bamako'da saldırıya uğrayan otel tekrar açılacak


Bamako'da saldırıya uğrayan lüks otelin işletmecisi Rezidor şirketi başkanı Wolfgang Neumann ve konaklama mekanının Malili sahibi Cesse Kome ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Rezidor Başkanı Neumann, otelin en kısa sürede tekrar faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı.

Dün akşam gazetecilerle bir araya gelen Kome ve Neumann, saldırı sonucu 22 kişinin öldüğünü, bunlardan ikisini terörist olduğunun açıklandığı söyledi. Yapılan açıklamada, 14 müşterinin, bir Mali askerinin ve ikisi güvenlik görevlisi, üçü bina içi hizmetçisi olmak üzere 5 otel çalışanın hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Saldırıya uğrayan otelin idarecileri, dün gün içinde 250 otel görevlisinin tamamı ile görüştüklerini ve saldırıda yaralanan iki otel çalışanını ziyaret ettikleri, geçmiş olsun temennilerini ilettiklerini ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sunduklarını bildirdi.

Malili otoriteler ile görüştüklerini ve güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkarılacağını aktaran Rezidor Başkanı Neumann, "Otelimizi en kısa sürede tekrar açacağız. Teröristler asla kazanamayacak." dedi.

Mali'nin başkenti Bamako'da geçtiğimiz Cuma günü terör saldırısına maruz kalan Radisson Blu Bamako otelinin işletmecisi Rezidor Groupe Başkanı Wolfgang Neumann ve Malili ortağı Cesse Kome'den oluşan heyeti, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita dün cumhurbaşkanlığı konutunda kabul etti.

Saldırıyı Mali'nin kuzeyinde eylemler düzenleyen El Kaide ve IŞİD bağlantılı El-Murabitun terör örgütü üstlenmişti. Saldırı sonrası yaralanan 7 kişinin tedavisine ise Bamako'daki çeşitli hastanelerde devam edildiği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bamako'da saldırıya uğrayan otel tekrar açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER