Baransu'nun gündem olan o haberi doğru çıktı

Baransu'nun 2 yıl önce Taraf Gazetesi'nde yaptığı "Arınç'ı İstifadan Gül döndürdü" haberi doğru çıktı. Ahmet Sever'in bugün çıkan kitabında Arınç'ın istifa ettiği ve onu dönmeye Gül'ün ikna ettiği ortaya çıktı.

Baransu'nun gündem olan o haberi doğru çıktı

Cumhurbaşkanı Gül'ün yayınlanmadan önce bizzat okuyup düzeltmeler yaptığı bir bakıma redakte ettiği Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in Gül'ün 12 yılını anlatan kitabı bugün çıktı. Kitapta ilk kez ortaya çıkan önemli anektodlar var. Onlardan birisi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Gezi olayları sırasındaki bir Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan ile tartıştığı ve toplantıyı terkedip istifa kararı aldığıyla ilgiliydi.

BÜLENT ARINÇ'I İSTİFADAN DÖNDÜRDÜ

4 Kasım 2013'te Başbakan kızlı erkekli aynı evde kalan öğrencilerin denetleneceğini söyledi. Arınç bunu kesin bir dille yalanladı. “Asparagas” dedi. Başbakan ise ertesi gün Arınç'ı açığa düşürdü. Arınç “Birilerinin kum torbası olmak istemem” dedi. (...) Başbakan karşılaşmalarında Arınç'a son derece sert tepki göstermiş ve yaralayıcı ifadeler kullanmıştı. Arınç da kırgın ve küskün bir şekilde istifa kararı alıp evine çekilmişti. Geri dönmeye niyeti yoktu. Arınç, Gezi olayları sırasında da istifanın eşiğine gelmişti. Aynı günün akşamı geç saatlerde üç bakan Gül'den acil randevu talebinde bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Kültür Bakanı Ömer Çelik... Devreye girmesini rica ettiler. Gül, telefonla Arınç'ı aradı ve uzun bir görüşmenin sonunda onu zor da olsa kararından vazgeçirdi.

Mehmet Baransu 20 Haziran 2013'te Arınç'ın istifa ettiğini haberleştirmişti. Baransu o haberinde şunları yazmış:

Gezi Parkı'nın görüşüldüğü geçen haftaki Bakanlar Kurulu'nda Başbakan ile tartışan Bülent Arınç, istifa etmiş. Cumhurbaşkanı Gül araya girince bundan vazgeçmiş.

Gezi olaylarıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'la Başbakan Yardımcısı Bülenç Arınç arasında büyük bir tartışma yaşanmış. Tartışmanın ardından Bülent Arınç, “Hem bakanlıktan hem de partiden istifa ediyorum” diyerek toplantıyı terk etmiş. Arınç, koridorda diğer bakanlar tarafından ikna edilemeyince konu acilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilmiş. Gül'ün ikna çabaları sonuç verince Arınç istifadan vazgeçmiş. Köşk ve Başbakanlık'ta son 10 gündür bu istifa konuşuluyor. Erdoğan'ın Tunus'a gezi yapması üzerine Bülent Arınç Başbakanlığa vekalet etmişti.
<< Önceki Haber Baransu'nun gündem olan o haberi doğru çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER