Bartık: Hükümetin önceliği ekonomi,güvenlik ve eğitim olmalı


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yeni kurulan 64'üncü hükümeti tebrik ederek, "Hükümetin birinci önceliği ekonomi, güvenlik ve eğitim olmalıdır." dedi.

Bartık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı açıklamada, tek parti iktidarlarının her zaman Türkiye'nin gelişimine fayda sağladığını ifade etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı listede Gaziantep milletvekili Mehmet Şimşek'in Başbakan Yardımcısı olması şehrimiz için bir avantajdır. Kamuoyu Mehmet Şimşek'i maliye bakanı olarak beklerken ekonominin başına geçecek olması hem Gaziantep iş dünyası adına hem de ülkemiz adına güzel bir gelişme oldu. Şimşek'in ülkemiz için güzel işlere imza atacağına inancımız sonsuzdur. Mehmet Şimşek'e yeni görevinde başarılar diliyorum."

Seçimlerin geride kaldığını hatırlatan Bartık, bundan sonraki süreçte 4 yıl boyunca seçim olmamasının da iş dünyasını mutlu ettiğini ifade etti.

Bundan sonraki birinci gündemin ekonomi olması gerektiğini vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:"Hükümetin birinci önceliği ekonomi, güvenlik ve eğitim olmalıdır. Güçlü bir Türkiye için ekonomiye odaklanmak zorundayız. 2023 hedeflerimize ulaşmak için ekonomik kalkınmaya mecburuz. Bunun için iş dünyasıyla bir araya gelip hedeflerin konuşulmasında fayda olacağına inanıyoruz. Yatırımlar için güvenliğin de üst seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Yatırım güvene ve huzura gelir, bu nedenle güvenliğin de ön plana çıkarılmasını bekliyoruz. Bu iki maddenin yanı sıra hayati bir konu daha var ki bütün engelleri onunla aşabiliriz. O da eğitimdir, eğitimli bireylerin olduğu toplumlar hedeflerine daha kolay ulaşır. Bundan dolayı eğitimin de önemli gündemlerden biri olmasını istiyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Bartık: Hükümetin önceliği ekonomi,güvenlik ve eğitim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER