Bartık: İhracatın artırılmasında taşımacılık önemli rol üstleniyor


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ülkelerin ihracatının artırılmasında taşımacılığın önemli rol üstlendiğini söyledi.

Bartık, UND'nin işbirliğinde GTO'da düzenlenen 8'inci UBAK Bilgilendirme Toplantısı'nda, 2015 yılının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 'UBAK İzin Belgeleri Bilinçlendirme Yılı' ilan edildiğini hatırlattı. Türkiye'nin de aralarında kurucu olarak bulunduğu 17 ülke tarafından kurulan UBAK'a bağlı üye sayısının 42 olduğunu belirten Bartık, UBAK'ın kurulduğu günden beri üye ülkelerin taşımacılık politikalarına katkı sağladığını ifade etti.

Sektör temsilcileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Bartık, son yıllarda lojistik sektöründe bir artış yaşandığını anlattı. Bartık, "Ülkelerin ihracatının artırılmasında taşımacılık önemli rol üstleniyor. Her alanda olduğu gibi ihracatta da lojistik çok önemli" dedi. Toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü İzin Geçiş Daire Başkanı Nurhan Tüfekçioğlu, UBAK sisteminin işleyişi ve uluslararası toplantılardaki Türkiye gündemleri, sistemdeki ülke kısıtlamaları, izin belgelerinin sağladığı faydalar, izin belgelerinin doğru kullanımı ve karşılaşılan kullanım hataları, sistemde yaşanan son gelişmeler, yabancı plakalı araçların UBAK kullanımına ilişkin istatistiki veriler ve Türk araçlarıyla karşılaştırmaları gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya, GTO Meclis Üyesi ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Memik Hilmi Taner, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü İzin Geçiş Dairesi Şube Müdürü Leyla Şahiner ile lojistik ve nakliye sektörünün temsilcileri katıldı.

Toplantı sonunda sektör temsilcilerinin soruları cevaplandırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bartık: İhracatın artırılmasında taşımacılık önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER