Barzani'den Peşmerge'ye teşekkür ziyareti


Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük'te IŞİD'e karşı çatışan Peşmerge'ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Barzani geçtiğimiz gün Kerkük'te IŞİD'e büyük darbe vuran Peşmerge komutanlarına teşekkür etti. Bölgedeki Peşmerge ve diğer güvenlik güçleri komutanlarıyla biraraya gelen Barzani, Kerkük'ün savunmasında geçmişte olduğu gibi gelecekte de aktif rol üstleneceklerini vurguladı.

Barzani'ye temaslarında; Kerkük Valisi Necmettin Ömer ve diğer üst düzey sivil ve askeri yetkililer eşlik etti. Mesud Barzani, Kekük'teki güvenlik güçlerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını not alarak en kısa zamanda çözeceği sözünü verdi.

Kerkük Bölge Komutanı Vesta Resul, IŞİD'in geçtiğimiz gün Kerkük'e çok kapsamlı bir şekilde planlanmış saldırı başlattığını, Peşmerge'nin sert karşılık vermesiyle emellerine ulaşamadığını ifade etti. Resul, Barzani'nin hem bu başarıyı kutlamak hem de Peşmerge'ye moral vermek için Kerkük'ü ziyaret ettiğini aktardı.

Kerkük Valisi Necmettin Ömer de Barzani'nin Kerkük'ün ihtiyaçlarını yerinde görmek için şehri ziyaret ettiğini kaydetti.


CİHAN
<< Önceki Haber Barzani'den Peşmerge'ye teşekkür ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER