Başbakan Davutoğlu, Anadolu Aslanları toplantısında


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 'Nitelikli Üretim' ana teması ile düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 9. Divan Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, birinci nesil ve ikinci nesil reformlarla Türkiye'yi getirecekleri noktadan söz etti.

Ahmet Davutoğlu konuşmasının başında Türkiye'nin, milli iradenin ipotek altına alınmak istendiği zor yılların içinden geçerek bugünlere geldiklerinden söz ederek, geçmişte yaşanan sıkıntıları örneklerle anlattı. Zor günlerde Anadolu Aslanları'na vakur duruşlarından dolayı teşekkür eden Davutoğlu, 2002 yılından itibaren Türkiye'nin, milli iradenin gösterdiği istikamete dönmüşse bunun Anadolu Aslanları gibi sivil toplum kuruluşlarının sayesinde olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin gücünü milletten, milli iradeden alan bir hareket olduğunu ifade eden Davutoğlu, 13 yıl boyunca Türkiye'nin kalkınması, zenginleşmesi için koydukları her hedefe ulaştıklarını belirterek, "Sizler Türkiye'nin ekonomisini büyüttünüz. Sadece ekonomiyle değil demokrasiye de çok büyük hizmet ettiniz. Sizler Anadolu Aslanları diğer birçok STK ile Türkiye'ye ümit verdiniz, gelecek umudu oldunuz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, "İşimiz henüz bitmiş değil, kolay da değil" diye devam ederek, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaması için çalışacaklarını, daha iyi hedeflere yürürken işadamlarına güvendiklerini vurguladı.

Hükümet programını hazırlarken ve sonrasında birçok STK yanı sıra ilgili toplantılara ASKON yöneticilerinin de katıldığına işaret eden Davutoğlu, bu istişarelerin devam edeceğini ve ASKON gibi STK'larla birlikte karar alacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin iflasın eşiğine kadar gelen bir ülke iken parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğinden söz eden Başbakan Davutoğlu, "Bir ateş çemberinin ortasında bir istikrar adasıyız. Dünyada çok az ülkede 1 Kasım'da Türkiye'de seçimde gösterilen performansı hiçbir AB ülkesinde bile gösterilmemiştir. Bizlere destek olan siz STK'lara ne kadar teşekkür etsek azdır." ifadelerini kullandı.

Çok ağır problemlerle boğuştuklarını söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin bütün badireleri atlatacağını ve yoluna devam edeceğini kaydetti. Davutoğlu, ülke ekonomisinin gelişimine ilişkin rakamlar vererek, "Türkiye büyük bir kararlıkla geleceğe yürüyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu, Anadolu Aslanları toplantısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER