Başkan Altepe, Mudanya'da sahil projesi için esnafla buluştu


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın Mudanya ilçesinde ihaleye itiraz dolayısıyla imalat süreci duran Büyükşehir Belediyesi'nin sahil düzenleme projesiyle ilgili esnafla buluştu.

Mudanya Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta ile kordon boyundaki esnafın hazır bulunduğu toplantıya, Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile İlçe Başkanı Erdal Kaya ve partili Büyükşehir ile Mudanya belediye meclis üyeleri de katıldı.

"SAHİL PROJESİ ZAMANINDA TAMAMLANACAK"

Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda, esnafın sıkıntısını çok iyi anladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mahkeme kararı doğrultusunda yüklenici firma değişiminin ardından inşaatın kaldığı yerden devam edeceğini ve en geç 1,5 ay içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanan ihale kapsamında çalışmaların başka bir firmanın itirazı üzerine Danıştay kararı ile durdurulduğunu ifade eden Altepe, konunun Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından siyasi malzeme yapılmasından ötürü rahatsızlığını dile getirdi.

"SEN NEYİ YAPIYORSUN KARDEŞİM?"

Türkyılmaz'ın konuşmalarına gönderme yapan Başkan Altepe, "Mudanya Belediyesi'nin yıllık yapabileceği yatırım 5 -6 trilyon liradır. Bu projeler Mudanya ölçeğinde çözülecek şeyler değildir. Bu iş üzerinden siyaset de yapılacak bir şey değildir. Ama çıkılıp abuk subuk konuşmalar yapılıyor. Sen neyi yapıyorsun kardeşim? Sen 5 trilyon liralık yatırım yapabiliyor musun da kalkıp 'yapamıyorsanız ben yaparım' diyerek külhanbeylik yapıyorsun. Böyle konuşmanın ne mantığı var." diye konuştu. Yatırımın Mudanya'nın projesi olduğunu ve Bursa'nın parasını ilçeye aktardığını ifade eden Altepe, Mudanya'ya bir şeyler kazandırılması adına işe her kesimin destek olunması gerektiğini söyledi.

"BU İŞLER KURU KURU SİYASET OLMUYOR"

Söz konusu yatırımların ilçe belediyesi kaynaklarıyla 45-50 yıl geçse yapılamayacağını öne süren Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olmasa Mudanya nefes bile alamaz. Mudanya Belediyesi'nin yıllık 6 milyon TL yatırım bütçesi ile bunların hangi biri yapılabilir? Mudanya Belediyesi çöp arabası istiyor, alıp veriyoruz. Kimseyle hesaplaşmaya gelmedik. Biz hizmet etmeye geldik. Bu iş hizmet işi. Kuru kuru siyasetle olmuyor." dedi.

Toplantıda ayrıca proje inşaatı süresince mağdur olan kordon boyundaki esnafın ödemelerine yönelik kolaylaştırıcı bir takım çalışmaları konusunda da ellerinden geleni yapma sözü verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Altepe, Mudanya'da sahil projesi için esnafla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER