Başkan Yılmaz: Rusya hedeflerimizle ilgili önemli bir darboğaz oluştu


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rusya ile yaşanan krizin aklıselimle hareket edilerek çözülmesi temennisinde bulundu.

Samsun Gıda Borsası'ndaki açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, eski milletvekili Mehmet Çakar, Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar, iş adamları ile davetliler katıldı.

Rus savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan ve krize dönüşen Türkiye-Rusya ilişkilerine de değinen Büyükşeihr Belediye Başkanı Yılmaz, şunları kaydetti: "Türkiye'de içinde bulunduğumuz süreç içinde aslında bir olumsuzluk yok ama karşımızdaki bu ülkeyle yaşadığımız uluslararası bu büyük problemin şansızlığını, ülkemize ve şehrimize iktisaden yansıyan önemli bir boyutu olmamasını diliyoruz. Bizim karşı sahildeki şehirlerle iktisaden bir takım ilişkiler kurmak gibi hedefimiz vardı. Bu hedeflerimizle ilgili önemli bir darboğaz oluştu. İnşallah iki ülke arasındaki bu kriz, aklıselimle, tarafların makul ve mantıklı olarak bir araya gelmesiyle inşallah iyi gelişmeler olur."

İnsan hayatının bir mücadele ile geçtiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu mücadele insanın ve hayatının refahını, konforunu yükseltmeye dönük bir çabayla oluşuyor. Bu çaba olmadan yaşamın tadı da olmuyor, yaşamanın amacı da olmuyor. Belki de şehirlerin, ailelerin gelişmesinin en önemli dinamiği, insanın içindeki bu hep daha iyi, daha konforlu, standardı yüksek bir yaşamı arama mücadelesidir. Çocuklarımıza daha iyi gelecek bırakma adına dualarımızla yürürüz. Bu da aslında onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için verdiğimiz çabalarla donatılır. Ortaklar, biz şehir yöneticileri, hatta daha ülkeyi yönetenler bunun daha büyük boyutundakileri amaçlarlar. Ve hayat devam eder gider." .
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz: Rusya hedeflerimizle ilgili önemli bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER