Baydar: İntikam kokan kurultaylar CHP'nin saygınlığına zarar vermektedir


Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar, olağanüstü kurultay çağrısı yapan yetkililere seslendi. Baydar, "Olağanüstü kurultay daveti ve imza toplama girişimi CHP'nin gönül verenler tarafından bıkkınlıkla karşılanmakta. İçi boş, anlamsız, parti değerleri ve ideolojiden yoksun kurultaylar ve yarışma davetleri seçmen nezdinde CHP'nin itibarını zedelemekte. İntikam kokan kurultaylar partimizin saygınlığına zarar vermektedir." dedi.

Erhan Baydar, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı basın toplantısında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi'ne çağrıda bulundu. CHP'nin içinde bulunduğu yapısal sorunların görmezlikten gelinerek, kurultay tartışmalarını sadece genel başkanlık seçimine indirgeyen yönetimi doğru bulmadıklarını vurgulayan Baydar, "Çözüm; değerlendirme, tespit ve çözüm önerilerinin kararlaştırıldığı bir sol kurultay sürecidir. Tüzüğümüzün sosyal demokrasinin gerekleri ve partimiz ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılması gerekli." diye konuştu.

Baydar, CHP parti içi demokrasi için de şu uygulamaların yapılmasını istedi: "Aktif üyelik kurumunun uygulanması. Kadın ve gençlik kollarının kotası kullanılırken kadın ve gençlik kollarının üyelerinin belirleyici olmasını öneriyoruz. Bütçe dağıtımında oy kriteri yerine nüfus kriterinin getirilmesi. Kongrelerin tüzükte yazdığı gibi uygulanmasını öneriyoruz. Yaptırımların açık olmasını savunuyoruz. Merkez yürütme kurulunun, parti meclisinin sağlanmasını öneriyoruz. Genel sekreterliğin dünyadaki sosyal demokrat ve diğer sol partilerde olduğu gibi örgütten sorumlu ve yetkili hale gelmesi. Bu ve benzeri yapısal sorunların çözümlenmesi için, iki güne sıkıştırılmayan, çözüm odaklı bir kurultay talep ediyoruz."

"OLAĞANÜSTÜ KURULTAY DAVETİ VE İMZA TOPLAMA GİRİŞİMİ CHP'YE GÖNÜL VERENLER TARAFINDAN BIKKINLIKLA KARŞILANMAKTA"

Olağanüstü kurultay çağrısı yapan partililerin geçmişte partide aldıkları görev ve yetkilerin göz önüne alınması gerektiğini söyleyen Erhan Baydar, "Geçmişte parti görev alanlar, yetki vi inisiyatiflerini kullanma biçimleri ile uygulamalara karşı ortaya koydukları tavır hatırlatıldığında yapılan çağrının özensiz olduğu dikkat çekmekte. Olağanüstü kurultay daveti ve imza toplama girişimi CHP'ye gönül verenler tarafından bıkkınlıkla karşılanmakta. İçi boş, anlamsız, parti değerleri ve ideolojiden yoksun kurultaylar ve yarışma davetleri seçmen nezdinde CHP'nin itibarını zedelemekte. İntikam kokan kurultaylar partimizin saygınlığına zarar vermekte." görüşünü aktardı.

Ayrıca partide mevcut yönetim imkanlarından her zaman yararlanmış kişileri, yapısal sorunların tartışıldığı, çözüme yönelik bir kurultaya katkıda bulunmaya davet ederek, "Genel başkan, MYK ve parti meclisinden talebimiz, olağan kurultay sürecinin sol anlayışla kadroların önünü açacak 'demokratik halk kurultayı' olarak düzenlenmesi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Baydar: İntikam kokan kurultaylar CHP'nin saygınlığına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER