Kadınlar balon uçurarak, gazeteciler makinelerini bırakarak tepki gösterdi


Samsun'da Opr. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto amacıyla İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri gökyüzüne siyah balon, ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler ise makinelerini yere bıraktı.

Özel bir hastanede muayene odasında hastalarına bakan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir'in, sekreterinin eski eşi tarafından bıçaklanıp öldürülmesinin ardından her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri ellerine aldıkları pankartlar ve siyah balonlarla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Kadına şiddetin önlenmesi için "Artık kadına şiddet haberleri yapmak istemiyoruz" diyen Samsun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de kadınların düzenlediği etkinliğe ellerindeki fotoğraf makinesi ve kameraları yere bırakarak destek verdi.

Şiddet olaylarını protesto eden grup adına konuşan kurul sözcüsü Reşat Kılıçarslan, şöyle konuştu: "Tüm dünyada kan, gözyaşı ve şiddet olanca yoğunluğu ile yaşanmaya devam ediyor. Adı ne olursa olsun şiddet, insana yakışmayan bir davranış biçimidir. Ne Opr. Dr. Aynur Dağdemir'ler ölmeli, ne de dünyanın bir başka bölgesinde insanlar vahşetin kör kurşunu, bombası ile yaşamdan koparılmalıdır. 'Karı gibi yaşamaktansa, erkek gibi ölürüm' diyen sefil anlayışı, sözleri, düşünce tarzını önce onu doğuran anadan başlayarak kınamak, dur demek, bu yanlışın düzeltilmesini istemek artık bir insanlık görevi oldu. Bu yanlışa dur demeliyiz, susmalıyız, anlatmalı, ikna etmeliyiz." dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar ellerindeki onlarca siyah balonu gökyüzüne bıraktı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kadınlar balon uçurarak, gazeteciler makinelerini bırakarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER