Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar Eskişehir'den yola çıktı


Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı, Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan zulme duyarsız kalmayarak geçen hafta başında insani yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanya doğrultusunda toplanan 6 TIR dolusu insani yardım, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenle Hatay veya Gaziantep illerinde tespit edilen ulaşım noktalarına iletilmek üzere yola çıktı.

Törene; Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Müftü Vekili Dilaver Şahin, Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Eskişehirspor taraftarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TIR'ların bölgeye uğurlanışı esnasında duygularını dile getiren Vali Tuna, "Türk dünyasının buluşma noktası olan ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapmış Eskişehir'den elbirliği ile toplanan yardımları zor durumda olan kardeşlerimize gönderiyoruz." dedi.

Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Vali Tuna, herkesin karınca kararınca bir şeyler verdiğini söylediği konuşmasına şöyle devam etti: "Elimiz ve gücümüz yettiğince orada yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını bir nebze olsun giderebilmek için toplanan yardımları ulaştırmak üzere, kampanyada toplanan yardımları bölgeye ulaştırmak için bir tören yapıyoruz. Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı tarafından organize edilen bu kampanyaya gönülden destek veren herkese minnetlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum."

Bölgede kışın yoğun geçtiğini bildiren Vali Tuna, yardım TIR'larında; battaniye, soba, jeneratör, çeşitli gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri bulunduğunu açıkladı. Bayırbucak Türkmenlerinin sınıra yakın bir yerde bulunduğunu aktaran Vali Tuna, tüm Türkiye'de yapılan yardımların Türk Kızılay'ı öncülüğünde gerçekleştirildiğini söyledi.

"Ülke olarak zamanında Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimize nasıl yardım ettiysek, onlara destek verdiysek bizim bir parçamız olan Bayırbucak Türkmenlerine de bu sıkıntılı zamanlarında kucak açıyoruz" diyen Vali Tuna, Türkiye'nin her zaman kardeşlikten yana olduğunu belirtti. Bölgede yaşanan olaylara da değinen Vali Tuna, Türkiye'nin vatanını ve milletini korumaya hakkı olduğunu önemle vurguladı. Vali Tuna sözlerinin sonunda, bölgeye giden TIR'ların kazasız ve belasız ulaşmasını diledi.

Vali Tuna'nın yaptığı kısa konuşmadan sonra İl Müftü Vekili Dilaver Şahin dua ettirdi. Edilen duanın ardından insani yardım malzemesi taşıyan 6 TIR bölgeye uğurlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar Eskişehir'den... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER