Bayraklı Belediyesi kurbanlık seçme broşürü çıkardı

Bayraklı Belediyesi kurbanlık seçme broşürü çıkardı

İzmir'in Bayraklı Belediyesi, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Doğançay'daki satış ve kesim yerinde veteriner ve zabıta ekipleri tedbirler aldı, kontrolleri sıklaştırdı. Ayrıca, "Kurban Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar" başlıklı bir broşür hazırlanarak, kurbanlık almaya gidenlere dağıtılmaya başladı.

Broşürde, kurbanlık alırken şunlara dikkat edilmesi tavsiye ediliyor: "Alacağınız kurbanlıklar çok zayıf, yüksek ateşli, kılları karışık ve mat halde olmamalıdır. Salya akıntısı bulunmamalıdır. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalıdır. Bir veya iki gözü kör, kulakları kopuk, bir veya iki boynuzu kökünden kırık, kuyruğunun yarısı kopmuş veya doğuştan kuyruksuz, dişlerinin çoğu dökük, meme başları kopuk olmamalıdır. Yürüyemeyecek kadar topallığı olmamalıdır. Aşırı öksürük ve aksırıklı olmamalıdır. Gözleri, derisi ve kılları parlak ve canlı olmalıdır. Gebe veya yeni doğum yapmış olmamalıdır. Sığırlar 2 yaşını doldurmuş, küçükbaş hayvanlar ise 1 yaşını doldurmuş olmalıdır."

EKİPLER TEYAKKUZDA

Öte yandan Bayraklı'da kurban kesecek vatandaşlar, Doğançay'da kurulacak yerlerin yanısıra Yeni girne, Çamkıran, Özkanlar ve Gümüşpala pazaryerlerinde kesim yapabilecek. Bayram süresince Zabıta, Veteriner ve Temizlik İşleri müdürlükleri ekipleri teyakkuzda olacak. Herhangi bir sıkıntı yaşayan vatandaşlar, 444 41 32 numaralı telefondan bilgi alabilecek. Belediye yetkilileri, kurbanlıkların belirlenen yerlerin dışında kesilmemesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bayraklı Belediyesi kurbanlık seçme broşürü çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER