BBP Genel Başkanı Destici'den İzmir çıkarması


BBP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıya ve bir dizi ziyarete katılmak için gelen Genel Başkan Mustafa Destici, tek parti iktidarı olmazsa ülkenin kötüye gideceği söyleminin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bir otelde, çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Destici, Türkiye'nin her yönüyle olumsuz bir süreçten geçtiğini, terör örgütü PKK'nın 7 Haziran'dan sonra saldırılar düzenlemeye başladığını, Güneydoğu'da bazı mahallelere halen girilemediğini ifade etti.

Türkiye'nin terörden nasıl kurtulacağıyla ilgili önerilerini iktidara söylediklerini, çözüm sürecinin yanlış olduğunu ifade ettiklerini ancak bunun dinlenmediğini belirten BBP Genel Başkanı Destici, şöyle konuştu: "Başbakan önce, 'Bu patlama, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidarını engellemek için yapıldı.' dedi. Sonra, 'Patlamadan sonra oylarımız artıyor.' diye birbiriyle zıt açıklamalar yaptı. Olaya tamamen seçim endeksli yaklaştığını gösterdi. Hükümet, kendini kurtarmak için önce, 'Biz seçim hükümetiyiz.' demeye getirmeye çalıştı. Madem seçim hükümetisiniz, sorumluluğun yok, Merkel'le ne görüşüyorsun o zaman? İleri vadeli hangi anlaşmalara imza atıyorsun? Ya da bakanların bağımsız olması, hiçbir sorumluluk almadığı anlamına mı geliyor? Hattâ bazıları, il il gezip iktidar partisine oy istiyor. Başka partilerin içine karıştırmakla meşguller. Başka partilerin insanlarını kandırıp iktidar partisine götürme peşindeler. İktidar iflas etmiştir. İktidarın Türkiye'ye vereceği bir şey kalmamıştır."

'SALİH KARDEŞİMİZ ŞEHİT EDİLDİĞİNDE BİR TEPKİ KOYDUN MU?'

HDP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı, sözcüsü olduğunu, terörden ve şiddetten beslendiğini, bu konuda konuşmaya hakkı olmadığını belirten Destici, "Sen Diyarbakır pazarında, eşinin yanında astsubay şehit edildiğinde bir tepki koydun mu PKK'ya? 3 yaşındaki çocuğunun, hamile eşinin yanında polis Salih kardeşimiz şehit edildiğinde sen bir tepki koydun mu? Barış, kardeşlik, sevgi, demokrasi; bunlar tamamen aldatmaca ve kandırmaca. Bunlar sahte demokratlar, sahte barışçılar, her şeyin sahtesi bunlar." dedi.

AKP hükümetinin, ülkede yaşanan bütün sıkıntıların birinci derece sorumlusu olduğunu iddia eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran seçimlerinden sonra tek parti iktidarı olmazsa ekonominin çok kötüye gideceği söylentisi düpedüz palavradır. 13 yıldır ülkeyi onlar yönetiyordu ve ülkenin içindeki sorunlar, terör, ekonomi, eğitimdeki başarısızlıklar, adalet sisteminin çökmesi AKP iktidarının getirdiği sonuç."

'SEÇİM SÜRECİ SAHTE BİR HAVA İÇİNDE GEÇİYOR'

Seçim sürecininse sahte bir hava içinde geçtiğini söyleyen BBP Genel Başkanı, "Bu seçimin iyi tarafı, eski seçimlerdeki gibi çevreyi kirleten bayrak asma ve gürültü yok. Bu kararlar alınmadan, biz bu seçimde bu stratejiyi çizdik. İnsanımız fazla bayrak asılmasını, seçim arabalarıyla insanımızı rahatsız etmenin anlamı yok. Mitinglerde taşeron işçileri taşıyıp meydanları doldurma çabası içine giriyorlar. Seçimin adaletli, hakkaniyetli, demokratik olmayışının sebebi iktidar partisidir. Eğer bu seçim adil şartlarda geçmiyorsa, eşit propaganda imkanlarına sahip değilsek, adil finans imkanlarına ve vatandaşa eşit oranda ulaşma imkanına sahip değilsek, 13 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AKP iktidarı bunun sorumlusudur. Antidemokratik seçim yasasıyla bu seçime gidiyorsak, hem AKP'nin hem de Meclis'teki diğer partilerin sorumluluğudur." diye konuştu.

Toplantıdan sonra BBP İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Mustafa Destici, daha sonra Manisa'daki seçim ofisinin açılışına katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici'den İzmir çıkarması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER