BBP İl Başkanı Altuntaş: Türkmen kardeşlerimiz sıkıştırılmış durumda


Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Sema Altuntaş, Suriye'de Türkmenlere yönelik hava saldırılarına ilişkin "Türkmen köylerine yağmur gibi bomba yağıyor. Buradaki Türkmen kardeşlerimiz Rus, İran, Irak, Çin ve Esed beşgeni ile sıkıştırılmış durumda." dedi.

Altuntaş, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yürütülen saldırılara düzenlediği açıklama ile tepki gösterdi. Türkmenlere yapılan zulmün herkesin yüreğini dağladığını belirten BBP İl Başkanı, şunları kaydetti: "Bayırbucak bölgesinde 25 bin sivil katliamla karşı karşıya. Türkmen köylerine yağmur gibi bomba yağıyor. Buradaki Türkmen kardeşlerimiz Rus, İran, Irak, Çin ve Esed beşgeni ile sıkıştırılmış durumda. Yıllar önce Lozan'da onlara sahip çıkamadık, bugün onlara sahip çıkma günüdür. Onlar bu mücadeleyi verirken 'Ecdadımızdan bize kalan bu toprakları kanımızın son damlasına kadar düşmandan koruyacağız' diyorlar. Bizde ecdadımızın emanetine sahip çıkmalıyız. Orada zulüm gören kardeşlerimiz Türk ve Müslüman kardeşlerimizdir. Ümmetimize zulüm yapılan her yerde milletimiz ve BBP olarak zalimlerin karşısında duracağız."

Altuntaş, açıklamasının sonunda BBP Malatya İl Teşkilatı olarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler için gıda ve kıyafet yardımı başlattıklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP İl Başkanı Altuntaş: Türkmen kardeşlerimiz sıkıştırılmış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER