Berlin gönüllü destekçilere teşekkür edecek


Almanya'nın Berlin Eyaleti mültecilere bağış yapanları, gönüllü olarak çeşitli alanlarda destek verenleri büyük bir jest yaparak ödüllendirecek.

Parlamento Aralık ayı başında, teşekkür mahiyetinde bir 'Ödül Günü' düzenleme kararını aldı. "Berlinliler mültecilere yardım konusunda büyük bir angajman sergileyerek Berlin'in ırk, din, dil ayrımı yapmayan dünyaya açık bir kent olduğunu ve öyle olmaya devam edeceğini gösterdiler." denilen kararda "Hiçbir şart koşmadan yardım eden gönüllüler, bağış yapan Berlinliler olmasaydı eyalet sorunun altından kalkamazdı." ifadesi de yer aldı.

31 Ocak'ta gerçekleştirilecek Ödül Günü kapsamında eyalete bağlı, aralarında müze, hayvanat bahçesi, akvaryum, tiyatro ve operaların da bulunduğu tüm kurum ve kuruluşlar 24 saat ücretsiz hizmet verecek. Konuya ilişkin olarak önümüzdeki hafta www.berlin-sagt-danke.de adlı sayfadan detaylı bilgi almak mümkün olacağı gibi etkinlikler için yer ayırtmak da mümkün olacak. Aksiyona özel kuruluşların da destek vermeleri bekleniyor.

31 Ocak'ta Rotes Rathaus olarak tanınan Berlin Büyükşehir Belediye Binası'nda 'İmkânlar Pazarı' adlı bir etkinlik de gerçekleştirilecek ve burada mültecilere destek veren sivil toplum örgütleri kendilerini kamuoyuna tanıtma imkanı bulacak. CİHAN
<< Önceki Haber Berlin gönüllü destekçilere teşekkür edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER