Beyaz gelinlikli Ani diyarı


Geçmişinden bugüne kadar kadim topraklarında köklü bir tarih barındıran Kars'ın Ani Ören Yeri, kış gelince tüm çehresiyle beyaz gelinliğe büründü. Kültürel farklılık ve zenginlikleri binlerce yıllık geçmişten bugüne taşıyan Ani Ören Yerleri, kışın da ziyaretçilerini bekliyor.

Ani'de, Ermenistan-Türkiye Sınırı ve İpek Yolu'nun Anadolu'ya ilk geçiş noktası olması özelliğini taşıyan köprü, kalıntılarıyla halen tarihe direniyor. Camiler, kiliseler ve kervansaraylar ise beyazlar altında kendilerini ziyaret edecekleri bekliyor. Kendine özgü doğası ve tarihi unsurları ile Ani Ören Yeri, mabetlerin ve kralların şehri olarak günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Beyazlar altındaki Ani Ören Yeri'ni dolaşan turistler, kadim kültürlerin içinden geçip günümüze kadar ulaşan bu eski tarihi soluyarak farklı bir atmosfere giriyor.

Yaza oranla kışın daha ayrı bir güzel olduğunu söyleyen Ani Ören Yeri Görevlisi Deniz Çağlayan, tarih ve doğa meraklılarını bölgeye davet ediyor. Karlar içindeki tarihi eserler arasında yürümenin ayrı bir haz verdiğini vurgulayan Çağlayan, "7 bin yıllık geçmişe sahip olan Ani, 22 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Selçuklu döneminde yaklaşık 100 bin insanın ikamet ettiği bir şehir olarak bilinmektedir. Günümüze kadar gelen Hristiyan ve Müslümanlara ait 22 tescili eser bulunmakta. Kışın hava şartlarından dolayı pek fazla ilgi olmamasına rağmen aslında kışın da bir başka güzel bir yer. Her taraf bembeyaz oluyor. Tarihi eserler arasında o beyazlık arasında yürümek ayrı bir haz veriyor. Yazın da her taraf çiçek ve yeşillikler içerisinde oluyor." diye konuşuyor.

KIŞIN AYRI BİR GÜZEL

İstanbul'dan gelen Mesuriye Ercan da Ani harabelerini görmeye geldiklerini belirterek, "Şu an Ermenistan sınırındayız. Karda Ani çok güzel. Eminim baharda da güzeldir. Ancak bugün ayrı bir güzel. Gezimizle İpek Yolu'nu tamamladık. Güzel bir tecrübeydi, bence herkes görmeli." ifadelerini kullanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Beyaz gelinlikli Ani diyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER