Bilgiç: 100 yıllık bir çınarı iftiralarla karalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir

Bilgiç: 100 yıllık bir çınarı iftiralarla karalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir

Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, '100 yıllık bir çınar' diye tanımladığı kurumun güzel hedeflere doğru koşmaya devam ettiğini söyledi. Bilgiç, "Kim ne derse desin kervan devam edecek. Meclisimden ve çalışanlarımdan güç alarak, Adana'ya hizmet etmeyi sürdüreceğim." dedi.

Adana'da bir yerel gazetenin ATB'ye yönelik haberleri üzerine meclisi olağanüstü toplayarak, iddiaları cevaplayan Şahin Bilgiç, hukuk devleti olan Türkiye'de kanunsuz işlere asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Kanunsuz işlere tevessül edenlerin içlerinde barınma şansının bulunmadığının altını çizen Bilgiç, "Ben her şeyi yazarım, her istediğimi yaparım, diyen anlayışları kesinlikle reddediyoruz. Hukuk önünde herkes yaptığının hesabını verecektir. 100 yıllık tarihi bir çınarı iftiralarla, yalanlarla karalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir." diye konuştu.

Borsa'nın dünü ve bugünü hakkında bilgi veren Bilgiç, 2009 Ocak ayında seçilen yönetimin 4 yıllık hizmet süresi sonrası; 2013'ün Mayıs ayında aynı ekibin ikinci dönem olarak bu görevi üstlendiğini hatırlattı. İki yılı geride bıraktıklarına dikkat çeken Bilgiç, şöyle devam etti: "2009'un Ocak ayı itibariyle 28 çalışanımız vardı. Bugün çalışan sayımız 26'dır. Geldiğimizde 9 birimimiz çalışıyordu, bugün 14 birimle hizmet veriyoruz. Bize iftira atanlar 'çalışan sayısı iki katına çıktı' diyor. Biz iki katına çıkartmamışız, 6 yılda 2 kişi eksiltmişiz. Çalışanlarımızın tamamı liyakat esasına göre işe alınmıştır. Büyük çoğunluğu lisan bilen üniversite mezunudur. Meclis üyelerimiz Adana'nın tamamından oluşan, kendi işlerinde başarılı olan insanlarıdır. Meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri arasında gözaltına alınıp, bırakılan hiç bir kimse yoktur. Böyle saçma sapan iddialar var."

GÖRMEYEN GÖZLERE BUNLARI SOKMAMIZ LAZIM

Borsa kompleksinin kaba inşaatının süresi içerisinde bitirildiğini hatırlatan ATB Başkanı Bilgiç, depolama tesislerinin hızla devam ettiğini bildirdi. Laboratuvar elektronik satış salonu kaba inşaatında proje çalışmalarının sürdüğüne değinen Bilgiç, şunları söyledi: "Burada Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Beş ayda 45 tonluk çelik siloların 30 bin tonluk kısmı bitti. Sene sonu itibariyle tesisin tamamı bitecek. Gören görüyor, ama görmeyen gözlere bunları sokmamız lazım. Bu tesisleri bittiği zaman ATB Türkiye'nin en modern en büyük borsası olmaya aday hale gelecek. Şu anda depolama tesisleri, laboratuvarları, alım–satım salonları içinde Türkiye de bir ilk olacağız. Adana bunu başardığı zaman sadece Adana'nın değil Türkiye'nin ekonomisinde çok ciddi katkılar sağlayacaktır."

Borsaya 'haciz geldiği' iddiasına tepki gösteren Bilgiç "Burası resmi bir kurum. Kim haciz getirecek buraya. Sembolik ortağı bulunduğumuz Altın Koza'dan dolayı 3'üncü şahıslardan dolayı bize bir yazı gelmiş. Bu kadar karalama ve ahlaksız olmaz. Haciz ihbarnemesi bizimle alakalı bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Ceyhan yolu üzerindeki kampus arazisinin emlakçı vasıtasıyla alındığını belirten Bilgiç, "O günkü şartlarda dönümü 50 bin liradan meclis kararıyla 3 milyon 600 bin TL alınmıştır. O gün yol güzergahında 50 bin liraya başka yer yoktu. 'TİGEM arazinden vazgeçildi' deniliyor. Tarım Bakanı ve o işe bakan genel müdürlük ile görüşmelerimiz oldu. Onlar 'Biz KİT' iz. KİT yönetim kuruludur. O zaman mahkeme bu araziyle ilgili bir tespit yaptı. 204 dönümü 18 milyon TL gibi büyük bir rakam çıkardı. Böldük, 88 bin lira. Biz yaklaşık 1.5 sene sonra bu arsayı 50 bin liraya alıyoruz. Borsa ciddi bir kazanç sağlıyor. Geçen süre 3 içinde ATB 3 milyon 600 bin liraya aldığı arsanın değerini 18 milyon TL'ye çıkardı. Biz görevi devir aldığımızda borsanın 6,5 milyon TL parası vardı. O arsalar alındı ve inşaatımız devam ediyor. Kılı kırka yarıyoruz. Çünkü burada bin 500 üyemizin hakkı var. Kul hakkına riayet ediyoruz."

ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ise bir kişinin 'yalan yanlış' iftiralarıyla kuruma çamur atıldığını vurguladı. Yumuşak, şu açıklamayı yaptı: "Açık yüreklilikle söyleyeyim ki, geçmiş dönem yönetim kurulu başkanımız Muammer Çalışkan ve mevcut başkanımız Şahin Bilgiç yaptıkları hizmetlerde hiç bir zaman borsamıza gölge düşürmediklerine inancım tamdır. Yapılan iş ve satın almalarda yönetim kurulumuz ve meclisimiz haberdar edilmiştir. Bütün kararlar oy birliğiyle alınmıştır. Arkadaşlarımız borsamızın menfaatini kendi menfaatlerinden sürekli üstün tutmuştur. İşine son verilen bir kişi nankör olmasaydı, ekmek yediği kuruma bıçak saplamazdı. Bizlerin alnı açıktır, çiğ yemedik, karnımız ağırsın. Eğer bir yanlışımız varsa hesap vermeye hazırız. Allah'tan başka kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Tabi ki bu iftiraları atan müfterilerden de hukuk içinde hesap sorulacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Bilgiç: 100 yıllık bir çınarı iftiralarla karalamaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER