'Biz dershaneciler 50 yıldır yaz kış demeden aralıksız çalıştık'


Samsun'un Bafra ilçesinde, Özel Bafra Açı Lisesi tarafından "Gönül Gözüyle Mevlana" isimli bir program düzenlendi. Okulun öğrencileri ve Dolunay müzik grubunun hazırladığı program, İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Özel Bafra Açı Lisesi Müdürü Recep Taşgın, yaptığı konuşmada, "Milli değerleri benimsemiş, iyi insan olmayı hedeflemiş, mutlu çocuklar yetiştirebilmek en büyük hedefimizdir. Mevlana'nın vefatının, daha doğrusu vuslatının 742. yıldönümü etkinlikleri içerisinde düzenlediğimiz bu programda sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Türkiye'deki eğitim sisteminde bu yıl önemli bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını söyleyen Müdür Taşgın: "50 yılı aşkın bir süredir devam eden dershaneler, 1 Eylül 2015 tarihinde faaliyetlerine son verdiler. Biz dershaneciler olarak yıllardır yaz kış demeden, hafta içi hafta sonu demeden aralıksız çalıştık. Biz dershaneciler 50 yıldır yaz kış demeden aralıksız, geleceğimiz olan gençlerimiz, evlatlarımız için çalıştık. En değerli zamanlarımızı Baframız'ın evlatları için ayırdık." şeklinde konuştu.

Programda, "Mevlana" konulu slayt gösterisinin ardından öğrenciler, şiirler ve kıssalar okudu. Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Suat Zor, ney konserinin ardından Mevlana'nın hayatını anlatan bir sunum yaptı. Dolunay grubu ve semazen gösterisiyle program sona erdi. Programa Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Biz dershaneciler 50 yıldır yaz kış demeden aralıksız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER