Böcek Davası'nın gerekçeli kararı açıklandı


Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı 'bulunması' ile ilgili olarak 13 kişinin yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararda, beraat eden sanıklar Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un atılı suçu işlediklerinin hiçbir aşamada sabit olmadığı belirtildi. Gerekçeli kararda ayrıca beraat eden Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı hakkındaki iddiaların soyut iddialar olduğu kaydedildi.

Gerekçeli kararda, beraat eden sanık Ahmet Türer yönünden yeterli delil olmadığından beraatına karar verildiği, ancak açılan davanın örgüt faaliyetine ilişkin olmayıp sadece dinleme cihazlarının yerleştirilmesine ilişkin olduğu ve örgüt soruşturmasının Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda devam ettiği ifade edildi.

Gerekçeli kararda Hasan Palaz'ın atılı suçu işlediğine dair net bir delil elde edilemediği ve Hasan Palaz hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'sahte rapor' hazırladığı iddiası ile ilgili olarak dava açıldığı hatırlatıldı.

Gerekçeli kararda, ayrıca ceza alan sanıklar İlker Usta ve Sedat Zavar'ın atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı, dinlemeleri şahsi çıkarları için yapmadıkları ve emniyet içinde örgütlenmiş bir yapı için bu eylemi yaptıkları ifade edildi.

Sürecek…
CİHAN
<< Önceki Haber Böcek Davası'nın gerekçeli kararı açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER