Böcek davasında karar açıklandı


Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' olarak tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişinin yargılanmasında, mahkeme kararını açıkladı. 8 sanığın beraatına karar veren mahkeme, 2 sanığa hapis cezası verdi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Mehmet Yüksel, Zeki Bulut, Hasan Palaz, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Sedat Zavar, İlker Usta katılırken tutuksuz sanık Ahmet Türer katılmadı. Firarı sanıklar Ali Özdoğan, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in ise yakalanamadıkları belirtildi.

Avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme firarı sanıklar Ali Özdağan, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in dosyalarının ayrılmasına ve yeni esastan dosya açılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanıklar Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı ve Ahmet Türer'in yüklenen suçları işlediklerine dair belge bulunmadığından, Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un atılı suçları işledikleri sabit görülmediğinden ayrı ayrı beraatine karar verdi. Mahkeme ayrıca Hasan Palaz hakkında yeterli inandırıcı hiçbir delil elde edilemediğinden atılı tüm suçlardan beraatine karar verdi.

Mahkeme tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta'ya haberleşmenin gizliliğini ihlalden 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında iddianamede her ne kadar siyasi casusluktan açılmış olsa da yeterli olmadığını belirten mahkeme, Sedat Zavar ve İlker Usta'ya gizli kalması gereken bilgileri teminden ayrı ayrı 6 yıl hapis cezası verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Böcek davasında karar açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER