Bombalı araçla ilgili 20 adrese eş zamanlı baskın: 20 gözaltı


Adana'da bomba yüklü otomobili polis merkezine bırakan teröristlerin yakalanması için dünden bu yana 4 mahalleyi ablukaya alan polis, sabah erken saatlerde özel harekat timleriyle operasyon başlattı. Eş zamanlı operasyonlarda çoğu terör örgütü yandaşı 20 kişi gözaltına alındı.

24 Kasım Salı günü, merkez Seyhan ilçesi Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'nin saat 05.30 sıralarında önüne gelen 34 GU 8848 plakalı otomobil sürücüsü, aracı bırakıp kaçmak istedi. Aracın şoförünü yakalamak isteyen polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bu sırada araç sürücüsü olay yerinden kaçtı. 3 kişi oldukları belirlenen teröristler, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Bu arada, polis merkezi önüne konulan araçta inceleme yapan polis, mutfak tüplerinden oluşturulmuş bir bomba düzeneği belirledi. Bomba imha uzmanları, çevre güvenliği aldırıp bomba düzenekli aracı kontrollü bir şekilde patlattı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayın ardından kaçan teröristleri yakalamak için çalışma başlattı. Polis, aracın geçtiği belirlenen güzergahlardaki güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Özel harekat, çevik kuvvetinde dahil edildiği bine yakın polis, Denizli, Narlıca, İsmetpaşa ile Mithatpaşa mahallelerinde belirlenen 20'ye kanı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Dedektör köpeklerin de kullanıldığı aramalarda 20 kişi gözaltına alındı. Aramalarda bulunan silah ve mühimmatlarla örgütsel dokümanlara el konuldu. CİHAN
<< Önceki Haber Bombalı araçla ilgili 20 adrese eş zamanlı baskın:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER