Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri Sırbistan'ı ziyaret edecek


Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'in Srebrenitsa'da saldırıya uğramasının ardından Bosna-Hersek'ten Belgrad'a önümüzdeki hafta önemli bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bosna-Hersek'in resmi özrünü kabul eden Aleksandar Vuçiç, Bosnalı liderleri Sırbistan'a davet etmişti. Davete icabet eden Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Sırp, Boşnak ve Hırvat üç üyesi, gelecek hafta Belgrad'da olacak.

Konseyin Sırp üyesi Mladen İvaniç, Sırp başbakanın Srebrenitsa ziyareti sırasında yanında sürekli olarak bir Boşnak yetkilinin bulunması gerektiğini ifade etti ve "Bu maalesef yapılmadı ve istenmeyen olay yaşandı." dedi.

Konseyin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ise Sırp başbakana yapılan saldırıya üzüldüğünü ve Vuçiç'in kendilerini Belgrad'a davet etmesini sevinçle karşıladığını belirtti. Son iki ayda iki ülke arasındaki ilişkileri "on adım geriye götüren" olaylara dikkat çeken İzzetbegoviç, her şeye rağmen ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini vurguladı.

Bakir İzzetbegoviç, "Boşnak ve Sırp milletleri arasında hiçbir zaman sorun olmadı. Bizim sorunumuz, Sırp adı taşıyan ve sayıları maalesef çok olan katillerle oldu. Uzlaşma için gerçeklerle yüzleşilmesi, mağdur ve şehitlere saygı gösterilmesi gerekiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri Sırbistan'ı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER