Boya firmalarından Turquality ve Ar-Ge atağı


İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, boya ihracatının kilogram birim fiyatının 2 doları aşması temennisinde bulundu. Akyüz, boya firmalarının Turquality ve Ar-Ge başvurularının arttığını da vurguladı.

6. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Laboratuar ve Üretim Ekipmanları Fuarı (pantistanbul & Turkcoat) kapılarını açtı. Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) tarafından tertip edilen 24-26 Mart tarihli fuarın açılış töreninde boya üretimi ve ihracatı ele alındı, sektörün talepleri dillendirildi.

Açılışta söz alan İKMİB Başkanı Murat Akyüz, paintistanbul'un boya ve hammadde şirketleri için yararlı olacağına işaret etti. Akyüz, boya ve hammadde sektörünün 3 milyar doları aşan büyüklüğü, 900 bin ton üretim gücü bulunduğunu bildirdi. Sektörünün öneminin giderek arttığını, firmaların ihracatını arttırma adına gerekeni yaptığını kaydetti. Akyüz, "Firmalarımız ihracatını arttırmak için çaba içinde. UR-Ge takımımız ile belirlediğimiz hedef ülkeleri yakın mercek altına aldık. Boya, hammadde ve yardımcı ürünlerde milyar dolara varan ihracat hedefi için gayretler ortaya koyacağız." dedi.

Akyüz, şöyle devam etti:

"Bütün ihracatımız içinde katma değeri yükse ve kilogramı 2 doların üzerinde boya ihracatı görmek en büyük dileklerimizden bir tanesi. Yeni pazarlara giriş, pazarlarda büyüme sağlanmasında devlet desteklerinin bir gereklilik olduğunu da görüyoruz. Hem Ekonomi Bakanlığımızın hem Sanayi Bakanlığımızın verdiği desteklerin de sektör tarafından kullanıldığını duymak bizlere gurur veriyor. Turqualty'e giren firmalarımızın sayısının arttığını görüyoruz, Ar-Ge başvurusu yapan firmalarımızın arttığını görüyoruz ve yurt dışında ofis ya da mağaza açmak üzere başvuran boya şirketlerimizi görüyoruz ve bunlarla gururlanıyoruz. Ümit ediyorum bu sene içerisinde, özellikle 2016 gibi zor geçecek bir yıl içerisinde bu tip devlet desteklerine başvuruan firma sayısı hızla artar."

BOSAD Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da boya sanayiinin Avrupa'nın beşinci sektörel üretim gücü haline geldiğine temas etti. Avrupa boyacılar toplantısında Türkiye'nin ilgi gördüğünden söz eden Yiğitbaşı, "Elbette bize beşinci olmak yetmiyor, sektörümüzün Avrupa'da ilk 3'e girebilecek imkanı var. Paintistanbul'un yarattığı sinerji ve güç birliği bizi bu hedefe yakınlaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

Boya şirketlerini buluşturan paintistanbul'un açılış töreni plaket takdimi ve kurdele kesimi ile sona erdi. Ardından fuar turlandı, ürün grupları incelendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Boya firmalarından Turquality ve Ar-Ge atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER