Brezilya heyeti, G20 zirvesi için Antalya'da


G20 üyesi ülkelerin liderleri Antalya'nın turizm merkezi Belek'te düzenlenecek zirveye katılmak üzere Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Antalya Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu tarafından karşılanan Brezilya Devleti Başkanı, konaklayacakları otele geçti.

Bu yılki Liderler Zirvesi'nin teması, 'kapsayıcılık, yatırımlar ve uygulama' olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Kasım'da liderleri karşılamasıyla başlayacak zirve, 'kalkınma ve iklim değişikliği' konularının ele alınacağı çalışma yemeği ile devam edecek. Liderlerin bir araya geleceği oturumların yanı sıra Türkiye'nin Dönem Başkanlığı'nın girişimiyle hayata geçirilen 'Kadın-20' başlıklı açılım grubu da zirvede yer alacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderler ve eşleri onuruna vereceği resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğindeki akşam yemeğinde bu kez "Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi" konusu tartışılacak.

Zirvenin ikinci gününde liderler "Dayanıklılığın Artırılması" başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek. Sonrasında düzenlenecek öğle yemeğinde ise ticaret ve enerji konuları ele alınacak ve Antalya Eylem Planı kabul edilecek.

Zirve, 2016 yılında G20 Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Çin'in 16 Kasım'da Devlet Başkanı tarafından yapılacak sunum ile sona erecek.

Antalya zirvesi sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısı ile dünya kamuoyuna duyurulacak. CİHAN
<< Önceki Haber Brezilya heyeti, G20 zirvesi için Antalya'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER