Brüksel saldırılarının ardından terör operasyonları


Brüksel saldırılarının ardından Belçika genelinde 9 operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Havaalanı ve metro saldırılarından sonra Belçika emniyet güçleri çeşitli bölgelerde terör operasyonları yaptı. Perşembe günkü ilk operasyonda Brüksel'in Wolstraat caddesinde Faycal Cheffou, Khalid A. ve Mariam A. gözaltına alındı. Tutuklanan Faycal Cheffou cezaevine gönderilirken diğer isimler serbest bırakıldı.

Aynı gün Brüksel'in Havenlaan caddesinde Ali E. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yine aynı gün Schaarbeek'in Paviljoenstraat ve Franklinstraat caddesinde eş zamanlı terör operasyonları gerçekleşti ama kimse gözaltına alınmadı. Operasyonda bazı belgelere el konuldu. Araştırmaların devam edildiği açıklandı.

Brüksel otobanında Jette çıkışında bir araba durdurularak sürücü gözaltına aldı. Abou Achahbun isimli şoförde Brüksel'de teröristlerin bulunduğu evlerin adresi olduğu ortaya çıktı.

Cuma sabahı Vorst belediyesinin Belgradostraat caddesinde Tawfik A. isimli şüpheli bacağından vurularak gözaltına alındı.

Sint Gillis belediyesinin Merodestraat caddesinde Salah A. isimli bir vatandaşın gözaltına alındı ve polis merkezine gönderildi.

Türklerin yoğunlukla yaşadığı Schaarbeek belediyesinde Rogierlaan caddesinde şüpheli bir şahıs ayağından vurularak gözaltına alındı.

Yine aynı bölgedeki Kerselarenlaan caddesinde terörle mücadele ekipleri bir evi bastı. Bu baskın ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel saldırılarının ardından terör operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER