BUDO Mudanya-Büyükçekmece arasında yolcu taşıyacak

BUDO Mudanya-Büyükçekmece arasında yolcu taşıyacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nden karar çıktığını, yakında Mudanya – Büyükçekmece arasında deniz otobüsü seferlerinin başlayacağını açıkladı.

Bursa Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen 'Gençlik ve Yerel Yönetim Buluşmaları' etkinliğinin ilk konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Görükle kampüsündeki Medikososyal tesisleri Kırmızı Salonda öğrencilerle bir araya gelen Altepe, hem siyasi yaşamı hem de belediye başkanlıkları döneminde hayata geçirdiği çalışmalar hakkında gençleri bilgilendirdi. Bursa'nın hedefleri olan bir kent olduğunu bu nedenle de kalkınmada Türkiye'nin lokomotifi olması gerektiğini belirten Başkan Altepe, bu hedef doğrultusunda ulaşımdan spora, tarımdan tarihi mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını hatırlattı. Bu çalışmaların meyvesini de almaya başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, dünyada ekonomik yönden en hızlı büyüyen kentler arasında Bursa'nın 4'üncü sırada yer aldığını, yaşam kalitesi açısından da Türkiye'de birinci, dünyada da 48'inci sıraya yerleştiğini vurguladı.

Kentin gelişmesine yönelik alınan radikal kararlara örnek olarak BUDO'yu gösteren Başkan Altepe, şunları söyledi: "Biz gemi seferlerini başlatacağımız zaman, 'İDO ile nasıl rekabet edeceksiniz? Bu işi başaramazsınız? dediler. Ancak halkımız deniz ulaşımında sorun yaşıyordu ve bizden de çözüm bekliyordu. Radikal bir kararla bu işe başladık. Bizim kar etmek gibi bir derdimiz yok. Yakıt, bakım ve işçilik maliyetlerini karşılasın bizim için yeterli. Sonunda ne oldu. Diğer belediyeler ellerindeki gemileri satarken, biz yeni gemiler alıyor. Mudanya Kabataş arasında sefere başlamıştık, yaz aylarında Erdek – Avşa – Marmara Adası, İstanbul- Avşa, Mudanya – Büyükada seferlerimiz eklendi. Şimdi Büyükçekmece'ye seferlerimiz başlayacak. Büyükçekmece Belediyesi'nden talep vardı. Bu konuyla ilgili meclis kararlarını da almışlar. Yakında seferlerimiz başlıyor. Hayırlı olsun." CİHAN
<< Önceki Haber BUDO Mudanya-Büyükçekmece arasında yolcu taşıyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER