Bulgaristan'da mülteci akını ihtimaline karşı tatbikat yapılacak


Bulgaristan'da ordu ve sınır polisi, ülke sınırlarında ortak tatbikat düzenleyecek.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Boyko Borisov, Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı'nı konuyla ilgili görevlendirdi. Ülkede milli bayram nedeniyle resmi tatil olan 3 ve 4 Mart'ta planlanan tatbikatların yapılmasını isteyen Borisov, "Bildiğiniz gibi mülteciler için tatil günleri yok. Milli sınırları koruma adına Makedonya ve Yunanistan sınırlarında bugün yarın ortak tatbikat yapılabilir. Ülkenin iç kısmında hazırılık yapılıyor, fakat aşağıda olan olaylar... Muhtarlar, belediye başkanları, valilerle görüşün. Hepsini bir araya getirerek ne yapılabileceğine bakın. Sandanski ve Petriç halkı endişeli." sözlerine yer verdi.

Mültecilerin dağılmasından da endişe eden Borisov, "Görüyorsunuz onlar artık fotoğrafçı, kameramanlarla, avukat ve sivil toplum kuruluşları mensuplarıyla geziyor. Kendi devlet sınırlarını korumak isteyen ülkeler suçlu olarak gösterilebilir. Biz bu duruma düşmemeliyiz." dedi.

Bulgaristan'da meclis tarafından yapılan son düzenlemeye göre ülkenin kara kuvvetleri sınırda polise destek amacıyla yer alabilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Bulgaristan'da mülteci akını ihtimaline karşı tatbikat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER